TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Blaisdell, Donald B.

Geboortedatum:
13 december 1921 (Minneapolis/Minnesota, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
14 november 2002
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
57th Engineer Combat Battalion, 23rd Infantry Division "Americal Division", U.S. Army
Toegekend op:
1943
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Donald B. Blaisdell, Private, U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, in actie tegen vijandelijke troepen tussen 31 maart en 18 april 1945 op Cebu in de Filippijnen. Pvt. Blaisdell was lid van een genieploeg die zich bezig hield met het opblazen van vijandelijke versterkingen, het ruimen van mijnen en booby traps en het afsluiten van geschutsopstellingen en grotten. Ze dienden ook als veiligheid voor een bulldozer die in het voorterrein actief was. Pvt. Blaisdell droeg met volledige minachting voor eigen veiligheid bij aan het redden van het leven van vele infanteristen door het opruimen van deze obstakels en aan het succes van de operatie. Zijn onverschrokken acties, persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, U.S. Army Forces in the South Pacific Area, General Orders No. 43 (1943).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Cronin, F.D., Under the Southern Cross – The Saga of the Americal Division, Combat Forces Press, Washington D.C., USA, 1981
    - Home of Heroes
    - Rootsweb.com

Foto