TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Pfleger, James Richard

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
Company I, 357th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company I, 357th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan James Richard Pfleger, Private First Class, U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company I, 357th Infantry Regiment, 90th Infantry Division in actie tegen vijandelijke troepen op 12 december 1944 in Duitsland. Op die dag werd de bunker die Sgt. Pfleger en zijn peloton hadden veroverd door de vijand omsingeld in een actie bij Pachten in Duitsland. Drie dagen lang sloegen de soldaten herhaaldelijke felle vijandelijke aanvallen op de bunker af. Toen er werd besloten dat het niet langer mogelijk was stand te houden ging Sgt. Pfleger vrijwillig door de vijandelijke linie, bereikte zijn bataljon en leidde vuur op de vijand. Hij ging toen naar de bunker terug met een brancard en explosieven en nadat hij de afvoer van de gewonden had geleid ontstak hij de explosieven en vernietigde de bunker. Pfc. Pfleger’s onverschrokken acties, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 99th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 55 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto