TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Suehiro, Masaru

Geboortedatum:
3 september 1919 (Hawaï, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
Company A, 100th Infantry Battalion, 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army
Toegekend op:
10 mei 1944
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen, het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Masaru Suehiro (30100039), Corporal, U.S. Army, wegens buitengewone heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company A, 100th Infantry Battalion (Separate), toegevoegd aan de 34th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 29 november 1943 bij Cerasuolo in Italië. Nadat Cpl. Suehiro’s compagnie het doel had bereikt deed de vijand een tegenaanval ondersteund door mitrailleurs en mortiervuur. Corporal Suehiro, leider van een 60 mm mortiersectie ging onder intens vijandelijk voorwaarts naar een ongedekte positie om zijn mortiervuur te leiden. Zijn positie verschafte hem een uitstekend uitzicht hoewel die bijna onhoudbaar was vanwege het zware mitrailleur- en mortiervuur. Vanuit deze riskante waarnemingspost dirigeerde hij nauwkeurig vuur op een vijandelijke mitrailleurpost, schakelde die uit en ontnam de vijand daarmee essentieel ondersteunend vuur. Toen hij zag dat een vijandelijke groep zich opstelde voor een aanval begon hij zijn vuur te verleggen maar raakte door granaatsplinters ernstig gewond. Hoewel hij hevige pijn leed, bleef hij op zijn riskante positie en leidde een dermate effectief vuur dat de vijandelijke tegenaanval met succes werd afgeslagen. Corporal Suehiro’s vastberaden moed en zijn onwrikbare plichtsbesef droegen aanzienlijk bij aan de verdediging van zijn compagnie. Zijn onverschrokken moed, persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 34th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, Fifth U.S. Army, General Orders No. 77 (10 mei 1944).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Ankrum, H.R., Dogfaces Who Smiled Through Tears – The 34th Red Bull Infantry Division and attached 100th (Hawaiian) Battalion and 442nd “Go for Broke” Regimental Combat Team in World War II 1941-1945, Graphic Publishing Company, Lake Mills, Iowa, USA, 1987
    - Homeofheroes.com

Foto