TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Pilla, Angelo E.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company E, 253d Infantry Regiment, 63rd Infantry Division "Blood and Fire", U.S. Army (Company E, 253d Infantry Regiment, 63rd Infantry Division "Blood and Fire", U.S. Army)
Op aanwijzing van de President wordt het Distinguished Service Cross toegekend aan Angelo E. Pilla, Captain, Company E, 253rd Infantry Regiment, wegens uitzonderlijk heldendom in actie op 4 april 1945 in de omgeving van Untergriesheim in Duitsland. Toen zijn compagnie zwaar te lijden had onder een vijandelijke tegenaanval, zorgde Capt. Pilaa met zijn eigen krachtige actie en woorden van bemoediging aan zijn mannen ervoor dat zij hun posities behielden en de aanval afsloegen. Toen de vijand uiteindelijk zwakker werd leidde hij persoonlijk een tegenaanval en slaagde er in, enkele honderden meters terrein te winnen en een schijnbare nederlaag om te buigen naar een briljante overwinning. De voorbeeldige moed, de onbevreesde leiding en het plichtsbesef, door Capt Pilla getoond strekken hem en de strijdkrachten tot grote eer. Hij kwam in Milford, Massachusetts in dienst.

Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 585 (6 oktober 1945).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto