TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Mauldin, Avery W.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 34138552.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Sergeant
Eenheid:
Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
1st Sergeant (toen Staff Sergeant) Avery W. Mauldin (Army Serial Number 34138552), Infantry, Company "C", 31st Tank Battalion, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 1 september 1944 in de omgeving van Exermont in Frankrijk. Nadat ze in een vijandelijke hinderlaag waren gelopen rolde een voertuig van de American Tank Force in een sloot waardoor de bemanning opgesloten raakte in de onderste boven liggende tank. Fungerend als Acting 1st Sergeant ging 1st Sgt. Mauldin onder een fel vuurgordijn van artillerie en zwaar vuur van anti-tankgeschut naar de ongedekte tank. De ontploffende granaten in de omgeving negerend zette hij hardnekkig zijn pogingen voort om de tank weg te halen en de opgesloten bemanning te redden. De moedige en vastberaden actie van 1st Sgt. Mauldin is de hoogste lof waardig.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 55 (21 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto