TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Halloran, Alfred J.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 01019136.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Second Lieutenant Alfred J. Halloran (Army Serial Number 01019136), Infantry, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door waardevolle prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 14 augustus 1944 in de omgeving van Chartres in Frankrijk. Tijdens het uitzonderlijk felle gevecht om het bezit van de belangrijke stad Chartres fungeerde 2nd Lieutenant Halloran als onderhoudsofficier van de compagnie. De stad lag achter een diepe verdedigingslinie van goed opgestelde anti-tank en mitrailleurstellingen die iedere opmars kostbaar en gevaarlijk maakten. In de loop van de actie werd een dichtbij zijnde tank door de zware beschieting van de vastberaden vijand buiten gevecht gesteld. Zich realiserend dat door snelle actie de tank voor volledige verwoesting gespaard kon blijven en de bemanning voor een zekere dood, klom hij uit zijn voertuig en leidde te midden van de ontploffende granaten het wegslepen van de tank en haar bemanning. De minachting voor zijn eigen veiligheid bij de efficiënte uitvoering van zijn plichten in een gevaarlijke situatie is erkenning en waardering waard.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 51 (17 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto