TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Annis, Clare Levi

Geboortedatum:
22 januari 1912 (Highland Creek/Ontario, Canada)
Nationaliteit:
Canadese

Biografie

Dienstnummer C196.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Wing Commander (Luitenant-Kolonel-Vlieger)
Eenheid:
Eastern Air Command
Toegekend op:
1 januari 1943
Aanbeveling:
Wing Commander Annis is een aanzienlijke tijd betrokken geweest bij verkenningsoperaties bij diverse operationele squadrons en heeft ongeveer 40 operationele missies voltooid. Hij heeft altijd een goed voorbeeld gegeven door meer dan zijn deel van de gevaarlijke missies op te eisen. Hij heeft uitzonderlijk waardevolle diensten verleend in het kader van belangrijke werkzaamheden bij de staf en ander werk van gespecialiseerde aard. Zelfs terwijl hij deze speciale taken uitvoerde heeft hij met succes diverse belangrijke en gevaarlijke vluchten gemaakt. Als squadroncommandant heeft zijn vermogen bij al het personeel binnen het squadron vertrouwen, enthousiasme en moreel in te boezemen het deze officier mogelijk gemaakt de doelmatigheid van het squadron op een zeer hoog peil te handhaven.
Officer of the Order of the British Empire (OBE)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Group Captain
Eenheid:
Linton-on-Ouse Air Base
Toegekend op:
1 januari 2945
Mentioned in Dispatches
Aanbeveling:
Voordat hij overzee ging, heeft Group Captain Annis waardevolle diensten verleend aan het British Commonwealth Air Training Plan in Canada. Sinds zijn aankomst in de UK heeft hij het bevel gevoerd over de RCAF vliegbasis Linton-onĖOuse. Hij is een onvermoeibaar werker en met zijn persoonlijke voorbeeld en zijn deskundigheid heeft hij het respect en de hartelijke samenwerking verworven van al het personeel op de basis dat zijn weerspiegeling heeft gevonden in het hoge peil van operationele efiiciŽncy.

Bronnen

Foto