TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cobb, James O.

Geboortedatum:
9 januari 1911 (Albany/New York, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
9 augustus 2008
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

James O. Cobb ging in 1926 in dienst bij de U.S. Navy en nam deel aan de NAVPreps. Hij studeerde in 1933 af aan de U.S. Naval Academy.
James Cobb ging in 1972 met pensioen bij de U.S. Navy.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander (Luitenant-ter-Zee 1e Klasse)
Eenheid:
Patrol Squadron 91 (VP-91), U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens heldenmoed en uitzonderlijke prestaties als commandant van een patrouillevliegtuig tijdens acties tegen Japanse troepen op de Solomoneilanden tussen 1 september en 23 oktober 1942.
Lieutenant commander Cobb verlichtte met fakkels een Japanse vlooteenheid die in de nacht van 5 september 1942 Guadalcanal bombardeerde. Toen hij in de nacht van 5 september 1942 op torpedo aanvallen van sterke vijandelijke troepen stuitte, plaatste hij niet alleen zelf voltreffers maar bleef ook contact houden met de vijand en leidde andere aanvallende toestellen naar het doel. In de nacht van 18 oktober leidde hij een geslaagd bombardement op Japanse kustinstallaties op het eiland Guadalcanal. Zijn uitzonderlijke vliegvaardigheid en zijn heldhaftige plichtsbetrachting, behouden met volledige minachting voor eigen veiligheid pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto