TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Marrone, Charles

Dienstnummer:
39 255 219/02 009 649
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Bevorderingen:
?: Technical Sergeant;
?: Staff Sergeant;
3 maart 1945: 2nd Lieutenant (Battlefield Comission).

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company I, 291st Infantry Regiment, 75th Infantry Division, U.S. Army
Toegekend op:
1945
Aanbeveling:
"Wegens dapperheid in actie in het kader van militaire operaties tegen de vijand, dienend bij Company I, 291st Infantry Regiment, 75th Infantry Division, in actie bij Wolfgantzon in Frankrijk op 4 februari 1945.
Tijdens de bittere gevechten in de strenge winter in de zak van Colmar leidde Sergeant Marrone de restanten van zijn peloton door intens vijandelijk vuur van alle soorten. Bij het contact maken met de vijand moesten zijn mannen met de bajonet aanvallen. Zijn mannen vooruitgaand schakelde Sgt. Marrone een vijandelijke mitrailleur uit die zware verliezen onder onze troepen had veroorzaakt. Verder gaand ging hij van schuttersput naar schuttersput en doodde Duitsers als hij ze tegenkwam. Later, terwijl een van zijn mannen hem met vuur dekte, ging hij weer alleen op weg om een vijandelijk wapen uit te schakelen dat de voortgang van zijn peloton had opgehouden. Toen hij ontdekte dat zijn magazijn leeg was gebruikte hij de kolf om een Duitser tegen de grond te slaan en toen die tijdeijk versuft was nam hij hem zijn pistool af en doodde hem. Een andere vijandelijke soldaat sprong boven op hem. In de daarop volgende worsteling doodde Sgt. Marrone hem. Gedurende de hele actie nam Sgt. Marrone zelf 20 vijanden voor zijn rekening. De bezielende moed en de ontembare leiding van Sgt. Marrone zijn in overeenstemming met de hoogste tradities van de infanterie van de Verenigde Staten van Amerika."

General Orders No.300, Headquarters, 75th Infantry Division (1945).
Op het moment van de actie had hij nog de rang van Staff Sergeant.
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company I, 291st Infantry Regiment, 75th Infantry Division, U.S. Army
Toegekend op:
21 januari 1945
Bronze Star  Medal (BSM)
Aanbeveling:
Wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen de vijand op 21 januari 1945 in België. Staff Sergeant Marrone was sectieleider toen zijn compagnie bezig was de door de vijand bezette stad Aldrigen aan te vallen. Hij toonde opmerkelijke vaardigheid bij het leiden van zijn peloton en hielp bij het binnentrekken van de stad de eerste paar gebouween te zuiveren. Met zijn moedige acties en zijn agressieve leiding droeg deze infanterist aanzienlijk bij aan het veroveren van vaste grond zonder ook maar een man te verliezen en van waaruit verdere voortgang werd gemaakt. De moed en de agressieve geest van S.Sgt. Marrone zijn zeer prijzenswaardig en strekken hem en zijn eenheid tot grote eer.

Ten tijde van de actie had hij nog de rang van Staff Sergeant.

Bronnen

Foto