TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bottoms, Benjamin Autrell

Geboortedatum:
1 november 1913 (Cumming/Georgia, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
29 november 1942 (Groenland)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Benjamin Bottoms werd opgegeven als vermist vanaf 29 november 1942. Op die dag verdween hij tijdens een reddingsmissie voor twee verdwenen piloten boven Groenland. Hij werd op 30 november 1943 dood verklaard.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Radioman 1st Class
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke prestaties in het kader van zijn beroep, geleverd op 28 en 29 november terwijl hij als radiotelegrafist deelnam aan vluchten om legerpiloten te redden die waren gestrand op de ijskap van Groenland.
Bottoms leverde waardevolle steun aan zijn piloot op twee vluchten naar de ijskap. Hij onderhield een uitstekende verbinding tussen zijn vliegtuig en het moederschip en hield haar volledig op de hoogte van de positie van het vliegtuig, de aankomsttijd op de plaats van het incident, de daar heersende omstandigheden en andere belangrijke gegevens. Hij hielp de piloot bij het verlenen van hulp aan de gewonde en gestrande vliegers.
De moed en de nauwe samenwerking met de piloot en de uitmuntende uitvoering van de taak door Bottoms tijdens de reddingsoperatie zoals hierboven omschreven, waarvoor met succes twee geslaagde landingen op de ijskap werden gemaakt waren opmerkelijk en strekken de strijdkrachten tot lof en eer.

Posthuum toegekend.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto