TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McCormick, Thomas

Dienstnummer:
1686206
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 578 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
13 april 1945
Aanbeveling:
Flight Sergeant McCormick heeft 40 operationele vluchten gemaakt met een totaal van 183,13 vlieguren waarin hij heeft deelgenomen aan veel aanvallen op belangrijke doelen als Essen, Stuttgart, Hazebroek en Münster. Tijdens operatie heeft hij bewezen een boordschutter van uitzonderlijke kwaliteit te zijn en hij heeft de reputatie in het squadron zich snel en vrijwillig als reserveschutter te melden als er een nodig is. Het feit dat zijn tour zonder gevechten is verlopen moet grotendeels worden toegeschreven aan de voortdurende waakzaamheid van deze schutter, aan zijn snelheid van denken en aan zijn grondige technische kennis die hem bij diverse gelegenheden, wanneer er vijandelijke jagers in zicht kwamen, in staat hebben gesteld de noodzakelijke informatie aan zijn gezagvoerder door te geven om ontwijkende actie te ondernemen. Bovendien is zijn grote zorg en aandacht voor zijn koepel en zijn wapens de hoogste lof waardig en zijn bemanning dankt veel van de successen aan de manier waarop F/Sgt. McCormick zijn verantwoordelijkheden heeft genomen. Het is aan te raden dat hem een Distinguished Flying Medal wordt toegekend.

Opmerkingen van de basiscommandant:
Deze boordschutter heeft een hoog prestatiepeil gehandhaafd en gedurende zijn vele operaties heeft hij moed en vastberadenheid getoond. Hij heeft zich bewezen als een betrouwbaar en efficiënt bemanningslid en heeft tegenover de vijand altijd een gezonde vechtlust getoond. Ik adviseer dat de goede staat van dienst van deze N.C.O. wordt erkend door het toekennen van de Distinguished Flying Medal.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

  • - Fourth Supplement to The London Gazette Issue 37030 published on the 10 April 1945
    - Dixons Medals

Foto