TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McCurdy, John

Overlijdensdatum:
9 november 1984
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Zijn vader, James Oliver McCurdy overleed op 14 augustus 1910, zeven maanden voor de geboorte van mijn vader. John McCurdy werd door zijn moeder Mary en zijn grootvader Daniel McCurdy grootgebracht in Oakmont PA als de jongste van vier kinderen. De Dry Goods winkel aan de Delaware Avenue 500 in Oakmont was hun middel tot overleven. De winkel is er nog steeds, nu als makelaars kantoor. Hij ging naar de universiteit van Pittsburgh en werkte in de zaak van zijn oom in Oakmont, McCurdy Auto Sales aan de Allegheny River Blvd.
Na de laffe aaanval op Pearl Harbor gaf hij gehoor aan de oproep in dienst te gaan. Hij ging waarschijnlijk naar een Army Air Corps trainingskamp ergens in Florida. Hij diende uitstekend en werd onderscheiden met het Distinguished Service Cross voor zijn dappere prestaties. Hij vertelde heel wat interessante verhalen over zijn diensttijd in India en in China. Bovendien was er informatie over zijn vlucht naar het zuiden boven de Caraïben naar Zuid-Amerika en via de zuidelijke route de Atlantische Oceaan over om de problemen op de noord Atlantische Oceaan te ontlopen.
Hij trouwde op 29 december 1948 met Eleanor M. Hochberg; ze kregen vier kinderen: Diana Kaye, John Clifford, Edgar Craig en Daniel Jay. Hij overleed op 9 novewmber 1984 op 73 jarige leeftijd en bepaalde dat hij bij zijn familie begraven wilde worden op de begraafplaats Hebron, Penn Hills, PA in plaats van op Arlington National Cemetery in Arlington, VA. Onze moeder overleed in 2004 en is naast hem begraven.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Officer
Eenheid:
India-China Division, Air Transport Command, U.S. Army Air Forces
Aanbeveling:
Wegens het voltooien van 300 vlieguren in transportvliegtuigen op de gevaarlijke en moeilijke India – China route waar onderscheppimgen en aanvallen door de vijand te verwachten waren.
Zowel ’s nachts als overdag vliegend boven onbegaanbaar bergachtig terrein door gebieden gekenmerkt door extreem verraderlijk weer dat lange perioden van vliegen op instrumenten vereiste… dat moed en een perfecte uitvoering van zijn taak vereiste om die problemen te overwinnen, hij voltooide zijn missies met succes.
De aanbeveling is opgesteld voor de periode van November 1944 tot feruari 1945.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

  • Foto 1: John McCurdy
  • - Nieuwsbericht & medaille

Foto