TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Drury, John Edward

Geboortedatum:
13 april 1925
Overlijdensdatum:
2 april 1945 (Marianas Islands)
Begraven op:
Rock Island National Cemetery
Vak: E. Graf: 352.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Klasse van 1942. Fire Controlman 3rd Class, U.S. Navy. USS Goodhue (APA-107), toegewezen aan de Okinawa Ground Assault & Occupation; Cascode 121. Zijn ouders woonden op 6216 S. Dorchester, Chicago.

De Goodhue bevond zich in Kerama Retto (een eiland ongeveer 20 mijl ten zuidwesten van Okinawa) tijdens de eerste landingen op 1 april en werd tijdens haar terugkeer naar zee in de avond van 2 april het doelwit van een zware luchtaanval. Terwijl kanonniers van Goodhue en andere schepen vuurden, probeerden zelfmoordvliegtuigen de geladen schepen aan te vallen. Terwijl kanonniers van Goodhue een vliegtuig neerhaalde en dat aan het stuurboordkwartier in het water neerstortte, vloog een ander rechtstreeks op het schip af. Niet in staat om haar volledige vuurkracht in die richting te brengen, kon Goodhue de aanvaller niet tegenhouden. Het vliegtuig raakte de grote mast stortte achter in het schip neer. Ontploffende bommen van het vliegtuig veroorzaakten veel slachtoffers (27 doden en 117 gewonden) en branden, maar het schip liep geen ernstige structurele schade op en kon doorvaren.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Fire Controlman 3rd Class
Eenheid:
U.S.S. Goodbue (APA-107), U.S. Navy
Uitgereikt voor:
Operatie Iceberg
Purple Heart

Bronnen