TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Presley, William M.

Geboortedatum:
9 juli 1919 (Clarksburg/West Virginia, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Sergeant
Eenheid:
116th Infantry Regiment (116th Infantry Regiment, 29th Infantry Division "Blue and Gray" U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan William Marvin Presley (33147994), First Sergeant, U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company B, 1st Bat. 116th Infantry Regiment, 29th Infantry Division in actie tegen vijandelijke troepen op 6 juni 1944 in Normandië, Frankrijk. Terwijl 1st Sgt. Presley, wiens kleine eenheid door zwaar vijandelijk vuur was afgesneden, probeerde contact te maken met de hoofdmacht stuitte hij op een vijandelijke versterking en artilleriewaarnemingspost op de top van een klip. Zijn mannen opstellend waar zij de vijand onder vuur konden nemen, ging Sgt. Presley naar het strand om contact te maken met de strandvuurleidingspost van de Marine en de eenheid naar een positie te leiden waar ze het vuur van zijn mannen konden leiden. 1st Sgt. Presley bleef in een ongedekte positie om de groep te dekken terwijl zij het vuur leidden. De moed, het initiatief en het leiderschap betoond door 1st Sgt. Presley passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 29th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

HQ First U.S. Army, GO 29 June 29th 1944
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Ewing, J.H., 29 Let’s Go! – A History of the 29th Infantry Division in World War II, The Battery Press, Nashville, USA, 1979
    - homeofheroes.com

Foto