TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Shindle, Elmer G.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician Fourth Grade (T/4)
Eenheid:
116th Infantry Regiment (116th Infantry Regiment, 29th Infantry Division "Blue and Gray" U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Elmer G. Shindle (33494073), Technician Fourth Grade, U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij 116th Infantry Regiment, 29th Infantry Division in actie tegen vijandelijke troepen op 6 juni 1944 in Normandië, Frankrijk. Toen het landingsvaartuig waarin Technical Fourth Grade Shindle met de eerste aanvalsgolf op de Franse kust aan land kwam een voltreffer kreeg van een vijandelijke granaat begon het snel te zinken. De mannen waren gedwongen onder zwaar vijandelijk vuur van geweren, mitrailleurs en artillerie het schip te verlaten in water dat te diep was om door te waden. Terwijl Technician Fourth Grade Shindle naar de kust zwom hielp hij anderen het strand te bereiken. Zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid en ondanks het intense vijandelijke vuur maakte Technician Fourth Grade Shindle vele trips over het strand naar het water om de vele gewonde en verdrinkende soldaten te redden en bracht hen naar de best beschikbare dekking op het strand waar hij hun wonden verzorgde. De moed en de persoonlijke dapperheid, betoond door Technician Fourth Grade Shindle zijn een voorbeeld van de hoogste tradtities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 29th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

HQ First U.S. Army, GO 29, June 29th 1944
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Ewing, J.H., 29 Let’s Go! – A History of the 29th Infantry Division in World War II, The Battery Press, Nashville, USA, 1979
    - homeofheroes.com

Foto