TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Leven, Henry Richard

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 107 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
19 december 1941
Aanbeveling:
De sergeants Leven, Nolan en Evans, respectievelijk piloot, waarnemer en radiotelegrafist/boordschutter, hebben veel vluchten gemaakt waarbij vijandelijke scheepvaart werd aangevallen. Niet afgeschrikt door het vuur van vijandelijke escorteurs hebben deze vliegers grote moed en vastberadenheid getoond bij de uitvoering van de hen opgedragen taken. De sergeants Leven en Nolan hebben 34 en sergeant Evans 27 operationele missies voltooid.
Distinguished Flying Medal (DFM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 487 (RNZAF) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
15 februari 1944
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Sinds de toekenningvan de Distinguished Flying Medal heeft Flight Lieutenant Leven zeer veel operaties voltooid waaronder aanvallen op vliegvelden, spoorwegknooppunten, militaire installaties en andere doelen in door de vijand bezet gebied. Bij een recente gelegenheid, een operatie tegen doelen in noord Frankrijk werd zijn toestel bij het oversteken van de vijandelijke kust zwaar beschadigd door afweervuur. Niettemin leidde F/Lt Leven zijn sectie naar het doel dat met succes werd aangevallen. Hij vloog daarna naar de basis terug waar hij een geslaagde noodlanding maakte. Zijn inspanning was kenmerkend voor de vastberadenheid die hij gedurende zijn hele tour heeft getoond.
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Squadron Leader (Majoor-Vlieger)
Toegekend op:
22 juni 1948
Croix de Guerre 1940

Bronnen

Foto