TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wormald, William

Dienstnummer:
180465
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
13th/18th Royal Hussars (Queen Mary's Own), Royal Armoured Corps (York) (13th/18th Royal Hussars (Queen Mary's Own), Royal Armoured Corps (York))
Toegekend op:
31 augustus 1944
Uitgereikt voor:
Operatie Overlord
Aanbeveling:
Op 6 juni 1944 voerde Lt. Wormald het bevel over een colonne amfibietanks. Het punt waarop zijn tanks van boord moesten gaan lag op 5.000 meter uit de kust. De zee was uitzonderlijk woest en het strand was in rook gehuld. Onder omstandigheden van groot gevaar en grote moeilijkheden navigeerde deze officier zijn colonne met volleerde bekwaamheid en nauwkeurigheid, een kaarsrechte koers volgend onder een voortdurende regen van artillerie- en mortiergranaten totdat hij de ring van ondermijnde obstakels bereikte. Voorzichtig zijn weg er doorheen zoekend wist hij aan land te komen in een positie van waaruit hij met grote snelheid in staat was het meest effectieve vuur op de vijand te leggen. Met de moedige leiding van Lt. Wormald en zijn superieure vechtlust was hij er grotendeels voor verantwoordelijk dat de vaart in de aanval tegen de versterkingen op de kust erin bleef en daarmeer de succesvolle opmars van de infanterie verzekerd werd om hun doelen te bereiken.
Military Cross (MC)

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette Issue 36679 published on the 29 August 1944
    - North East Medals

Foto