TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Manvell, Robert Edward

Overlijdensdatum:
24 juni 1944
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Zuytpeene
Rij: C. Graf: 1.
Dienstnummer:
569921 (NCO)/51737 (Officer)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Manvell sneuvelde in actie in de nacht van 23 op 24 juni 1944 in Lancaster JB 230 GT-S, gezagvoerder Pilot Officer D. Langford, DFC, tijdens een vlucht om een lanceerplaats voor vliegende bommen bij Coubronne te markeren. Zijn toestel stortte neer bij Zuytpeene, 4 kilometer van Kassel. Een man overleefde en werd krijgsgevangen gemaakt, de overige bemanningsleden werden op de plaatstelijke begraafplaats begraven.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 156 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
6 juni 1944
Aanbeveling:
Flight Lieutenant Manvell is de Squadron Flight Engineer Leader en heeft een fraaie staat van dienst. Hij heeft 51 operationele missies voltooid, 21 ervan met de Pathfinder Force, naar de zwaarst verdedigde doelen in Duitsland. Naast zijn taken als boordwerktuigkundige, die hij ijverig en efficiënt heeft uitgevoerd, heeft hij een opmerkelijke bereidheid getoond om bij elke gelegenheid operationele missies te vliegen. Zijn enthousiasme voor operaties is een inspiratie geweest en in het bijzonder een voorbeeld voor de boordwerktuigkundigen die hij onder zijn hoede heeft. Zijn bekwaamheid bij het trainen en instrueren van boordwerktuigkundigen, zijn grote gevoel voor plichsbesef en zijn werk bij dit squadron maken dat hij een Distinguished Service Cross meer dan verdient.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 97 (Straits Settlements) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
14 mei 1943
Distinguished Flying Medal (DFM)
Aanbeveling:
Deze vlieger heeft met veel succes deelgenomen aan talloze operationele vluchten. Onder zijn doelen waren Essen en andere sterk verdedigde industriële centra in het Roergebied. Hij heeft ook met goede resultaten deelgenomen aan aanvallen op Berlijn en Italië. Hij heeft Milaan, Le Creusot en Danzig bij daglicht aangevallen. Zijn vaardigheid en moed zijn een voorbeeld voor allen geweest.

Bronnen

Foto