TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Boal, Alexander Mather

Geboortedatum:
13 september 1918
Dienstnummer:
126134
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Alexander Boal studeerde architectuur aan de universiteit van Leeds van 1936 tot 1939. Hij nam in 1939 dienst bij het 1/5 West Yorkshire Regiment en diende in Ijsland waar hij kampen bouwde voordat hij bij de S.O.E. in training ging. Boal voerde tegen december 1943 het bevel over STS 45 (Hatherop Castle), een S.O.E. training school. In maart 1945 werd hij boven Birma afgeworpen waar hij diende tijdens Operatie Character in het Walrus team.
Na de oorlog zette hij zijn loopbaan voort en werd in 1950 benoemd tot Associate van het Royal Institute of British Architects. Hij was in de jaren 60 architect voor British Rail.
Tegen 1979 was hij regionaal architect, BRB Eastern Region met standplaats York.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Major (Tijdelijk Majoor)
Eenheid:
WALRUS, Force 136, Special Operations Executive (SOE), British Government
Aanbeveling:
De A/m officier sprong in maart 1945 naar de Walrus ploeg van Force 136. Gedurende de operaties toonde hij voortdurend plichtsbesef en initiatief en was onvermoeibaar bij het indelen en trainen van de nieuwkomers.
Hij leidde persoonlijk diverse aanvallen op de vijand en door zijn persoonlijk voorbeeld was hij een inspiratie voor zijn mannen. Hij toonde grote moed bij de verovering van het dorp Dawtasaw toen hij een bajonet aanval leidde en hoewel sterk in de minderheid zuiverde hij het dorp van alle overgebleven Japanners.
Ik beveel hem nadrukkelijk aan voor toekenning van het Military Cross.
Military Cross (MC)

Bronnen