TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bednarski, Stanislaw Tadeusz

Geboortedatum:
1908
Nationaliteit:
Poolse (1918-1939, IIe Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Porucznik (1e Luitenant)
Eenheid:
1st Artillery Survey Regiment, HQ, Polish II Corps, Polish Armed Forces in the West
Toegekend op:
30 juni 1945
Aanbeveling:
Op 17 april 1945, tijdens de gevechten bij Castel San Pietro deed Lt Bednarski onder vuur van zwaar vijandelijk geschut een verkenning voor de artillerie van een bepaald doel voor 8 Heavy Regiment. Hij negeerde het feit dat de commandant van 1 Batterij, 9 Heavy Regiment en een andere officier voor hem op een mijn liepen en ging via dezelfde weg verder naar een punt bij de oversteek van de Sillaro dat onder zwaar vijandelijk artillerievuur lag.
Ondanks dat klom hij op het dak van een gebouw, liet zijn team in dekking achter het huis en identificeerde de mondingsvlammen waarna hij zijn ploeg op het dak liet komen om hun werk te doen. Hij bleef voortdurend op het dak en negeerde de granaatscherven die op het dak neerkwamen. Na voltooing van de verkenning keek hij alles na om zeker te zijn van de resultaten van het werk dat onder gevaar werd uitgevoerd. Door zijn moed kon hij de coördinaten snel doorgeven aan de batterij die een bijzondere taak had uit te voeren.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto