TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

White, Kenneth John

Geboortedatum:
9 maart 1913 (Waipukurau, Nieuw-Zeeland)
Dienstnummer:
626
Nationaliteit:
Nieuw-Zeelandse (1907-1947, Dominion VK)

Biografie

15 maart 1941: 2nd Lieutenant

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
No. 4 New Zealand Field Regiment, 2nd New Zealand Division, New Zealand Military Forces
Toegekend op:
20 juli 1944
Aanbeveling:
Op 23 december 1943 moest Captain White een waarnemingspost opzetten in het gebied rond Arielle. Ondanks voortdurende beschietingen met mortieren en mitrailleurs ging hij in het volle zicht van de vijand te voet op weg, langs de posities van de infanterie om de beste plek te vinden in een klein huis ver voor de voorste verdedigingslinie.
Het huis was opvallend en werd tijdens de beschietingen vele malen geraakt maar Captain White bleef drie dagen en nachten op zijn post met zulk goed gevolg dat hij met zijn leiding van het vuur in staat was twee tegenaanvallen uiteen te slaan. Vanwege het vlakke terrein in de sector was zijn positie de enige van waaruit hij kon waarnemen en de informatie die hij terugstuurde was van het uiterste belang.
Gedurende de gevechten rond Monte Cassino op 5 februari 1944 werd van hem verwacht dat hij een observatiepoost inrichtte hoewel die onder vuur van artillerie en mortieren lag. Hij bleef 48 uur op deze post onder moeilijke omstandigheden, die nog verzwaard werden door de voortdurende regen; hij onderhield zelf de verbindingen, leidde het vuur en gaf elementaire informatie door..
Het bezetten van deze observatieposten vereiste voortdurend uithoudingsvermogen en moed op een hoog niveau. De opgewekte houding van deze officier, zijn voorbeeldig leiderschap en zijn opmerkelijk plichtsbesef vormden een voortdurende inspiratie voor zijn mannen.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto