TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Italy Star

De Italy Star was een onderscheiding die werd uitgereikt indien men actief deelnam aan operationele diensten op SiciliŽ en in ItaliŽ, in het gebied rond de EgeÔsche Zee, in Griekenland en JoegoslaviŽ en op Corsica, SardiniŽ, en Elba tussen 11 juni 1943, de dag waarop Pantellaria werd veroverd en 8 mei 1945, VE Day. Ook degenen die deelnamen aan enige actie tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog op Oostenrijks grondgebied, kwamen in aanmerking voor deze onderscheiding maar niet voor de France and Germany Star.
RAF bemanningen die deelnamen aan operationele missies in het Middellandse Zeegebied, inclusief operationele missies boven Europa, die vanaf bases rond het Middellandse Zeegebied opereerden, kwamen ook in aanmerking voor de Italy Star. Personeel van de Royal Navy en de Koopvaardij konden ook in aanmerking komen voor deze onderscheiding, indien zij voldeden aan de criteria zoals hierboven vermeld, met de enige uitzondering dat degenen die deelnamen aan operationele acties in het zuiden van Frankrijk ook in aanmerking konden komen voor deze onderscheiding.
Degenen die actief deelnamen aan operationele missies op SiciliŽ nŠ 17 augustus 1943, op SardiniŽ nŠ 19 september 1943 en op Corsica nŠ 4 oktober 1943, kwamen echter niet in aanmerking voor deze onderscheiding.
Gespen werden niet uitgereikt en het bijbehorende lint bestaat uit vijf even brede verticale banen in de kleuren rood, wit, groen, wit en rood, die de kleuren van de Italiaanse vlag vertegenwoordigen.

Adams, Andrew Alexander* 5 juni 1921
Ü 8 november 1993

meer

Bronnen