TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Toen & Nu - Bastogne Ardennen 1944

Titel:Bastogne Ardennen 1944 - Toen & Nu
Schrijver:Smith, S. & Forty, S.
Uitgever:BBNC Uitgevers
Uitgebracht:2017
Pagina's:64
Taal:Nederlands
ISBN:9789045321790
Omschrijving:

De informatie omtrent het Ardennenoffensief is algemeen bekend. Het vormde, van 16 december 1944 tot 25 januari 1945, het laatste grote offensief van de Duitse Wehrmacht aan het Westfront gedurende de Tweede Wereldoorlog. Twee boekjes uit de serie Toen & Nu van BBNC Uitgevers, "Bastogne Ardennen 1944" en "Leibstandarte Ardennen 1944", geven een duidelijk beeld van wat zich afspeelde in de eerste week van The Battle of the Bulge, zoals de Amerikanen deze veldslag noemen.

"Bastogne Ardennen 1944" toont wat zich afspeelde in en rondom de Belgische plaats Bastogne gedurende de eerste week van het Ardennenoffensief. Vanuit het perspectief van het Amerikaanse gevechtscommando B van de 10e Pantserdivisie, het 705e Antitankbataljon, het 755e en 969e Veldartilleriebataljon en de 101st Airborne divisie vertelt dit boek wat de Amerikaanse militairen moesten door- en weerstaan en waarom de Slag om Bastogne in de Amerikaanse militaire geschiedenis nog altijd tot de verbeelding spreekt. Ook bevat de publicatie een groot aantal kaarten die worden aangevuld met informatieve duidelijke teksten.

"Bastogne Ardennen 1944" is een alleraardigste boekje voor lezers die geïnteresseerd zijn in de gebeurtenissen rond het Ardennenoffensief. Het bevat een duidelijke omschrijving van de geschiedenis, aangevuld met mooie foto’s die een duidelijk visueel beeld geven van de plaatsen waar de verschillende gevechten zich afspeelden. De overzichtskaarten voegen veel informatie toe, ook voor diegene die zelf op pad wil gaan.

Dit is echter geen geschiedenisboek dat erg diep op de zaken ingaat. Nieuwe inzichten zal de lezer er dan ook zeker niet in vinden. Wel kan het dienen als gids voor mensen die het leuk vinden plekken te bezoeken waar de gevechten hebben plaatsgevonden tijdens de Slag om de Ardennen in de Tweede Wereldoorlog. Foto’s van locaties en monumenten geven een mooi overzicht van de situatie tegenwoordig. "Toen & Nu - Bastogne Ardennen 1944" is daarom zeker een nuttige aanvulling op de informatie die reeds ruimschoots beschikbaar is.

Beoordeling: Zeer goed

Informatie

Artikel door:
Han Smits
Geplaatst op:
22-04-2019
Feedback?
Stuur het in!

Afbeeldingen