TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Laatste nieuws

4aug

NS betaalde schadevergoeding aan vijfduizend slachtoffers transporten WO II

7.645 mensen hebben het afgelopen jaar een aanvraag ingediend voor een financiŽle tegemoetkoming voor Joodse nabestaanden en slachtoffers van de treintransporten naar vernietigingskampen, die de Nederlandse Spoorwegen (NS) tijdens de Tweede Wereldoorlog uitvoerden. 5.001 indieners hebben inmiddels een bedrag uitgekeerd gekregen.

Lees meer

4aug

Eyewitness Museum dicht na inbraak: 'Alles kapotgemaakt'

Inbrekers hebben in de nacht van maandag op dinsdag een ravage aangericht bij een inbraak in het Eyewitness Museum in Beek. Het hart is uit het museum.

Lees meer

3aug

Militair veroordeeld voor bezit verboden wapens en munitie

Arnhem, 03 augustus 2020 - De rechtbank veroordeelt een 25-jarige militair uit Harderwijk voor handel in en bezitten van verboden wapens en munitie. Hij krijgt daarvoor 240 uur taakstraf en 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Lees meer

2aug

Theatermaker twijfelt: moet ik mijn eigen duistere familieverhaal openbaren?

UTRECHT - Luisteren naar een duister waargebeurd familieverhaal op een bankje met een picknickmand vol lekker eten op een warme zomeravond. Het kan in Leidsche Rijn. Het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) speelt deze maand op het Berlijnplein in de openlucht het programma 'Graven'.

Lees meer

1aug

75 jaar Hiroshima: de atoombom en het debat dat nooit eindigt

Op 6 augustus is het 75 jaar geleden dat een Amerikaanse bommenwerper een atoombom liet vallen boven de Japanse stad Hiroshima.

Lees meer

31jul

In Beeld: hobbyisten die graag Tweede Wereldoorlog naspelen thuis achter de geraniums

RENSWOUDE - Menno Bausch was bij de inval in NormandiŽ, de slag om Market Garden en het Ardennenoffensief maar pas echt spannend vindt de Zeistenaar de opening van zijn foto-expositie volgende week in Renswoude.

Lees meer