Specials

  • Artikel door Auke de Vlieger
  • Geplaatst op 9 april 2015

Slag om Berlijn


  • Artikel door Jaap Jansen
  • Geplaatst op 27 maart 2011

Operatie Amherst


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 21 oktober 2014

Roosevelt, Franklin


  • Artikel door Luuk van Rinsum
  • Geplaatst op 22 maart 2019

De Jodenvervolging in foto’s


  • Artikel door Peter Kimenai
  • Geplaatst op 14 december 2011

Doolittle Raid


Laatste nieuws

23apr

Vondst brengt historie WO II rampschip Cap Arcona tot leven

DEN HAAG – Met de vondst van een bijna 90 jaar oude menukaart van de Cap Arcona heeft schrijver Frank Krake een stukje geschiedenis ontdekt van het rampschip, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Britten werd gebombardeerd. Daarbij kwamen 7000 onschuldige concentratiekampgevangenen van nazi-Duitsland om het leven.

Lees meer

23apr

Vrachtschip uit Tweede Wereldoorlog gevonden voor Australische kust

Maritieme archeologen hebben voor de Australische kust het wrak van een vrachtschip dat zonk tijdens de Tweede Wereldoorlog ontdekt.

Lees meer

23apr

4 en 5 mei aktiviteiten CRASH museum

Op zaterdagavond 4 mei a.s. om 20.00 uur wordt er bij het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40-‘45 in Aalsmeerderbrug op het fortterrein de Dodenherdenking gehouden bij het ‘Missing Man Salute’ monument. Op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei is het museum geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Een bevrijdingscolonne van militaire voertuigen op deze dag door de Haarlemmermeer rijden maakt een korte tussenstop bij het museum voor een fotomoment met en voor het publiek.

Lees meer

23apr

Geld voor monument voor Stadskanaalster 'Achterhuis' bijna binnen

De kans is groot dat er een monument komt voor het ‘Stadskanaalster Achterhuis’. Zo’n zestigduizend euro is inmiddels binnen.

Lees meer

23apr

De cafébaas die de KP-Aalten in Doesburg in de val lokte

Een klein binnenplaatsje in Doesburg is in het voorjaar van 1944 de plek waar het verhaal van de Knokploeg Aalten een dramatische wending neemt. Eén verzetsman wordt er doodgeschoten als hij zijn wapen trekt en schiet vanuit een konijnenhok en een andere KP'er en de drogist die hen verbergt worden opgepakt. Verrader-infiltrant Willy Markus heeft de mannen in de val gelokt en nog veel meer verzetsmensen van de Aaltense groep worden in de loop van het jaar opgepakt, vastgezet en gefusilleerd.

Lees meer

23apr

Bevrijder al op 8 mei 1945 'bij ons thuis'

[HERWIJNEN] Elk jaar worden op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht en wordt op 5 mei de bevrijding gevierd. Met komende 75 jaar vrijheid in zicht wil lezer Piet Bal uit Herwijnen zijn vroege belevenis delen:

Lees meer