Specials

  • Artikel door Wesley Dankers
  • Geplaatst op 6 november 2013

Montgomery, Bernard


  • Artikel door Kaj Metz
  • Geplaatst op 6 februari 2014

Slag om de Dukla-pas


  • Artikel door Jeroen Koppes
  • Geplaatst op 7 juli 2018

Slag om Sluis 11


  • Artikel door Wijnand de Gelder
  • Geplaatst op 31 augustus 2019

Lokerman


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 10 mei 2007

Massamoord in Babi Jar


Laatste nieuws

16sep

[VIDEO] Fotoverslag OMG2019 Basecamp Schijndel

Op 15 september brachten wij een bezoek aan het OMG2019 Basecamp aan de Dakotaweg in Schijndel. Het was zonnig en warm, en dat was aan de hoeveelheid publiek te merken. Het was niet alleen druk bij de ingang, maar ook bij de verschillende displays over het gehele terrein. Naast de vele voertuigen die er te zien waren, de militariamarkt, de bands en horeca was er ook een verscheidenheid aan militaire eenheden te zien. Van paratroopers tot een ziekenhuis en verbindingstroepen. Op het terrein waren ook een aantal tanks uit de oorlog te bewonderen. Het Basecamp is nog tot en met zaterdag 21 september te bezoeken van 09:00 tot 18:00 uur. In de avond was er een diner voor de aanwezige Tweede Wereldoorlog veteranen en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Lees meer

15sep

Leven in het Basecamp: wat aten de soldaten vroeger?

Geschilde aardappelen, dat is onder meer wat de soldaten in WOII te eten kregen. Verslaggever Floyd gaat een week lang terug in de tijd. Hoe was het voor de jonge Amerikaanse soldaten die met hun parachute in het Brabantse Eerde landden om hier te leven?

Lees meer

15sep

Fotoverslag Herdenking Slachtoffers Japanse Zeetransporten

In een periode waarin de 75e herdenking van Operatie Market Garden veel aandacht vraagt, gaan ook andere jaarlijkse herdenkingen door. Op zondag 15 september 2019 was op het terrein van Bronbeek de herdenking van de slachtoffers van de Japanse Zeetransporten. Deze herdenking trok dit jaar zo'n 30% meer deelnemers dan vorig jaar. Er waren maar liefst vijf overlevenden van de Japanse Zeetransporten aanwezig. Onder hen een broer en zus die tijdens de transporten nog maar vijf en zes jaar oud waren.

Lees meer

15sep

Mientje Proost bezorgde onder de codenaam Kaas: pakketjes met vervalste bonkaarten en paspoorten

Mientje Proost bezorgde onder de codenaam Kaas: pakketjes met vervalste bonkaarten en paspoorten

Lees meer

15sep

De weg naar de bevrijding in 1944: de eerste Brabantse plaatsen worden bevrijd

75 jaar geleden kwam er een eind aan de Tweede Wereldoorlog. De eerste delen van Brabant werden bevrijd! Om dat te herdenken en te vieren volgt Omroep Brabant de weg naar de bevrijding van Brabant. De geallieerden stomen op richting Brabant. Maar wat staat de militairen en de Brabanders de komende week nog te wachten?

Lees meer

15sep

75 jaar Market Garden: Bij risicovolle operatie ging te veel fout

Verkeerd gebruikte parachutisten, genegeerde inlichtingen, te riskante route, niet werkende radio's: bij Operatie Market Garden, waarmee de geallieerden al voor kerst in 1944 de Tweede Wereldoorlog in Europa wilden beslissen, ging van alles fout. Wat maakte deze operatie in Nederland zo risicovol en waar liep het mis?

Lees meer