Laatste nieuws

16feb

Schoonderlogt krijgt oorlogsmonument

Landgoed Schoonderlogt in Elst krijgt een oorlogsmonument. De onthulling bij de hoeve, waar in 1944 geallieerde soldaten verbleven, is op zaterdag 5 oktober tijdens de start van de herinneringsweek The Island.

Lees meer

16feb

Verkiezing ontwerp Airborne Landmark Ginkelse Heide Ede

Iedereen mag stemmen op Airborne Landmark

Lees meer

15feb

Twee oorlogsboeken en dorpsproject dingen mee naar Drentse geschiedenisprijs

Er zijn veertien inzendingen binnengekomen, van boeken tot films en projecten. En die waren†alle veertien echt†van hele†hoge kwaliteit.†Dat wil de jury graag laten weten voordat ze†de drie genomineerden voor de DHV-prijs 2018†bekendmaakt.

Lees meer

15feb

Gerechtelijk onderzoek naar bewoner van huis met nazisymbolen in Keerbergen

Het parket van Leuven voert een gerechtelijk onderzoek naar een man die zijn woning in Keerbergen versierd heeft met ondubbelzinnige nazisymbolen. Dat gebeurt na een klacht van Unia wegens overtreding van de negationismewet. Dat melden RTBF en De Morgen en wordt aan Belga bevestigd door Unia.

Lees meer

15feb

Willeke van Ammelrooy spreekt audiotour Russisch Ereveld in

LEUSDEN - De stem van Willeke van Ammelrooy klinkt binnenkort op het Sovjet Ereveld in Leusden. De 74-jarige actrice wordt een van de stemmen van een audiotour die begin maart te horen is.

Lees meer

14feb

Spitfiredag op zaterdag 23 februari bij CRASH museum

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum í40-í45 organiseert op zaterdag 23 februari aanstaande de jaarlijkse Spitfiredag.

Lees meer