Laatste nieuws

20nov

De oorlog vanuit het perspectief van de man die heeft gevochten

In het voorjaar van 2019 verscheen bij uitgeverij S.I. Publicaties het boek De leeuwen van Carentan over het Fallschirmjšger-Regiment 6 gedurende de periode 1943-1945. We stelden de auteur, Volker Griesser, enkele vragen via e-mail. De hieronder staande vragen en antwoorden werden vertaald vanuit het Engels door Arnold Schunck.

Lees meer

20nov

Zwambestrijder vindt handgranaten WO II in kruipruimte Amsterdam

Ze zaten in pakketjes die waren ingepakt met oude kranten en tape. De bewoner van het huis wordt gehoord.

Lees meer

19nov

World War 2 Youtube Serie - Britain shows Japan how to Attack Pearl Harbor

Nieuw op Youtube, van de makers en bedenkers van Youtube-kanaal 'The Great War', de Tweede Wereldoorlog week voor week, 6 jaar lang.

Lees meer

19nov

[VIDEO] Vliegveld Helmond

Vliegveld Helmond, indertijd niet in Helmond, maar net over de grens in Bakel, was bij de Britten bekend onder het nummer B86. Het lag op de plek van Rijpelberg en Berkendonk. Dat er filmbeelden van waren hadden we eigenlijk al vaker gehoord. Er staan diverse schermafdrukken van in hťt boek over het vliegveld: Oorlogsvliegvelden van Gemert Bakel Helmond. Pas geleden dook de video op bij de Heemkundekring Helmont.

Lees meer

19nov

Voormalig vliegveld Venlo bij Nazi Megastructures

De voormalige vliegbasis Venlo-Herongen komt zaterdag 23 november voorbij in de tv-reeks Nazi Megastructures. De aflevering van de National Geographic-serie staat stil bij de Duitse luchtverdediging in de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

16nov

Nazi-kleding gevonden bij verbouwing van huis

Bewoners van een huis in Hilversum zijn bij een verbouwing op nazi-kleding uit de Tweede Wereldoorlog gestuit: een jas en een pet. Ook kwam een klein legerbruin jasje te voorschijn, vermoedelijk van een kind. De kleding lag verstopt onder een luik in de vloer van de zolder.

Lees meer