TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Laatste nieuws

2jun

Boosheid om bloemenactie Kamp Westerbork

Vanaf 1 juni zijn mensen ook weer welkom om een bezoek te brengen aan Kamp Westerbork. Het leek medewerkers van het herinneringscentrum van het kamp een goed idee om de eerste bezoekers een bloemetje aan te bieden. En dat schiet veel mensen in het verkeerde keelgat.

Lees meer

1jun

De ‘kapbehandeling’ of de ‘badkuipmethode’

Tweede Wereldoorlog: Door de levens te schetsen van elf Nederlandse oorlogsmisdadigers probeert onderzoeker Paul van de Water erachter te komen wat hen dreef.

Lees meer

31mei

Toon (98) reed door het ‘compleet vernietigde’ Duitsland – en kreeg medelijden met de vijand

‘Dit krijg je ervan, jullie zijn begonnen’, denkt Toon Kramer als hij het verwoeste Duitsland binnenrijdt. Toon is na de bevrijding als tolk op een Britse truck gesprongen. Maar hoe verder hij in Duitsland komt, hoe meer medelijden hij krijgt met de bevolking.

Lees meer

31mei

Bijzondere mythe: het leven van Evertonian Hitler in Liverpool

In Liverpool leeft een bijzondere mythe. Adolf Hitler zou in het verleden namelijk inwoner zijn geweest van de stad en daarnaast fan zijn geweest van Everton. Het verhaal dat rondgaat is bijzonder.

Lees meer

31mei

De Tweede Wereldoorlog was ook gewoon spannend

EINDHOVEN - Sommige kinderen vonden WOII vooral spannend. Dat blijkt als Jan Heijnsdijk (85) uit Heeze wordt geďnterviewd door leerlingen van groep 8 van Saltoschool Strijp Dorp.

Lees meer

31mei

Jongen (13) vindt vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog

Een 13-jarige jongen heeft vrijdagmiddag in Melick een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Lees meer