TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Laatste nieuws

13jul

Betty Oudkerk was 18 jaar toen ze baby’s redde uit de handen van de nazi’s

Op 4 mei vorig jaar legde Betty Oudkerk een krans op de Dam. Pas toen kon ze de verschrik­kingen van de Tweede Wereldoorlog achter zich laten. Ze o...

Lees meer

11jul

Gestolen herdenkingsbeeld Joodse weesjes terug op sokkel

UTRECHT - In alle vroegte is zaterdagochtend het herstelde bronzen gedenkbeeldje teruggeplaatst bij de voormalige Centraal Israëlitisch Weeshuis in Utrecht.

Lees meer

11jul

World War 2 Youtube Serie - The Real James Bond was Balkan - Duško Popov

Nieuw op Youtube, van de makers en bedenkers van Youtube-kanaal 'The Great War', de Tweede Wereldoorlog week voor week, 6 jaar lang.

Lees meer

9jul

Nationaal Monument Kamp Vught in zomer: geen rondleidingen, maar exposities

Nationaal Monument Kamp Vught is weer te bezoeken sinds juni, na een sluiting van bijna drie maanden. Aansluitend op de corona-maatregelen is het herinneringscentrum alleen geopend voor individuele bezoekers. Andere jaren waren er verschillende rondleidingen in de zomervakantie, maar dat is tijdelijk niet mogelijk. De vaste expositie ’32.000 verhalen en zeven seizoenen’, de tijdelijke exposities ‘Kind onder Vuur’ en ‘Brabant: De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s’ bieden bezoekers een goed gevulde middag. Op woensdag en in het weekend is het bezoek te combineren met nevenlocatie barak 1B. Bezoekers dienen aansluitend op de RIVM-richtlijnen vooraf een ticket te reserveren via de website met een datum en tijd van aankomst naar keuze.

Lees meer

9jul

Dochter dappere oud-burgemeester verguld met plaquette op Henk's Home in Son

SON - Op de gevel van ‘Henk's Home’ in Son prijkt sinds maandagavond een plaquette ter nagedachtenis aan burgemeester Hendrik Veeneman, die in de Tweede Wereldoorlog zijn verzet tegen de Duitsers met de dood moest bekopen.

Lees meer

9jul

Dit huis op Urk was ooit een veilige haven voor onderduikers: ‘Te weinig mensen weten ervan’

In het centrum van Urk staat een huis met een bijzondere geschiedenis. Hier verstopte Pieter Hakvoort in de Tweede Wereldoorlog joden en geallieerde vliegers. Bij te weinig mensen is dit bekend, vindt achterkleinzoon Pieter Brands. Dat gaat veranderen, want donderdag wordt een plaquette onthuld op de woning. ,,Het is een belangrijk verhaal.’’

Lees meer