Specials

  • Artikel door Peter Kimenai
  • Geplaatst op 28 februari 2010

Operatie Catapult: strijd tussen bondgenoten


  • Artikel door Kaj Metz
  • Geplaatst op 29 november 2013

Sikorski, Wladyslaw


  • Artikel door Jeroen Koppes
  • Geplaatst op 12 oktober 2014

Operatie Stack


  • Artikel door Wijnand de Gelder
  • Geplaatst op 30 juni 2019

Op eigen gezag


  • Artikel door Frans van den Muijsenberg
  • Geplaatst op 3 december 2008

Brandsma, Titus


Laatste nieuws

15jul

Codekraker Alan Turing op nieuw Brits biljet van 50 pond

In de Tweede Wereldoorlog kraakte hij de geheime Enigma-code van de Duitsers, zodat de geallieerden geheime boodschappen van de Duitsers konden lezen.

Lees meer

14jul

Duikers vinden geen spoor van vermiste onderzeeŽr, wel wrakken en slakken

Al 75 jaar wordt de Nederlandse onderzeeŽr O-13 vermist. Duikers probeerden nu het vaartuig terug te vinden, maar vonden vooral andere wrakken, afval en zeedieren.

Lees meer

14jul

George (13) moest een afschuwelijke keuze maken die hem de rest van zijn leven achtervolgt

Een duivels dilemma. De pas 13-jarige George Levy moet in 1943 een keuze maken als zijn kinderverzorgster Florence ('Flo') op transport moet naar Duitsland. Met de strenge blik van een SSíer op zich gericht, staat George voor een afschuwelijke keuze, waarmee hij ongewild beslist over het lot van Flo. Het antwoord op de vraag die eigenlijk geen antwoord mag hebben, pijnigt hem de rest van zijn leven. Een verhaal uit de serie Brabant Remembers.

Lees meer

14jul

'Ik denk dat ik de tranen van mijn vader huil', groot respect bij herdenking Canadese soldaten

Tweehonderd Canadese soldaten strak in het gelid, het geluid van een doedelzak en uitzicht op bijna duizend witte grafstenen. Het respect is voelbaar, zaterdagmiddag op de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom. Er worden kransen gelegd om de soldaten te herdenken die tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelden. De herdenking wordt gehouden om jonge Canadese soldaten te vertellen over het lot van hun landgenoten in 1944.

Lees meer

13jul

Al bijna tachtig jaar op zoek naar de bemanning van de O-13

De laatste vermiste Nederlandse onderzeeboot uit de Tweede Wereldoorlog houdt nabestaanden tot op de dag van vandaag bezig. Een expeditieteam speurt nu opnieuw de Noordzee af in een poging het zestig meter lange wrak te lokaliseren. ďNabestaanden willen hun vader of grootvader een laatste eer bewijzenĒ, zegt Jan Spoelstra (78), voorzitter Stichting Nabestaanden Onderzeeboten (SNO).

Lees meer

13jul

Dick BŁchel van Steenbergen uit Aalst die atoombom overleefde is op 99-jarige leeftijd overleden

AALST - Op 99-jarige leeftijd is woensdag Dick BŁchel van Steenbergen overleden. De Aalstenaar overleefde in de oorlog Japanse werkkampen ťn zelfs de atoombom op Nagasaki.

Lees meer