Laatste nieuws

19jun

Rondleidingen voormalig SS-terrein van kamp Vught

Vanaf zondag 7 juli verzorgt Nationaal Monument Kamp Vught elke zondag (t/m 1 september) rondleidingen over het voormalig SS-terrein van kamp Vught. Deelnemers passeren de authentieke gebouwen waarin tijdens de oorlog SS-bewakers werkten en verbleven; nu is dit terrein de Van Brederodekazerne.

Lees meer

19jun

WW2 Youtube Serie - 15 juni 1940 - Groot-BrittanniŽ stemt 'Leave'

Nieuw op Youtube, van de makers en bedenkers van Youtube-kanaal 'The Great War', de Tweede Wereldoorlog week voor week, 6 jaar lang.

Lees meer

19jun

Werkzaamheden herinneringscentrum concentratiekamp Sobibor vlotten

De bouw van een nieuw herinneringscentrum bij voormalig concentratiekamp Sobibůr is in volle gang. Waarschijnlijk kan het volgend jaar geopend worden. De provincie Gelderland is ťťn van de geldschieters van het herinneringscentrum.

Lees meer

19jun

Schenking van unieke oorlogsdagboeken

DOETINCHEM - Onlangs mocht Stichting Doetinchem Herdenkt een bijzondere schenking in ontvangst nemen. Het betreft elf dagboeken van de in 2002 overleden Iet Gerritsen die zij tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft bijgehouden.

Lees meer

19jun

Defensie laat unieke Duitse bommen ontploffen op strand Bloemendaal

De drie grote vliegtuigbommen stammen uit de Tweede Wereldoorlog en dit formaat wordt slechts ťťn ŗ twee keer per jaar gevonden.

Lees meer

19jun

Eerste Stolpersteine gelegd in Kopenhagen

Gisteren zijn twaalf Stolpersteine gelegd in Kopenhagen. Het is voor het eerst dat de herinneringsstenen in Denemarken gelegd worden.

Lees meer