Specials

  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 14 februari 2006

Spaanse Burgeroorlog


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 15 januari 2005

Frank, Anne


  • Artikel door Pieter Schlebaum
  • Geplaatst op 13 juli 2011

Aanslag op het bevolkingsregister van Amsterdam


  • Artikel door Luuk van Rinsum
  • Geplaatst op 21 februari 2019

Rauter - Himmlers vuist in Nederland


  • Artikel door Peter Kimenai
  • Geplaatst op 3 januari 2010

Ontsnapping van Hr. Ms. Abraham Crijnssen


Laatste nieuws

18mrt

Bommen en munitie rondom vliegveld Twenthe opgeruimd

Tsjechische, Russische, Duitse, Engelse, Amerikaanse, Franse en zelfs Oud-Hollandse munitie. Dat is de opbrengst van een zoektocht rondom vliegveld Twenthe naar overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. De munitie is opgeruimd en de noodverordening is ingetrokken.

Lees meer

18mrt

Erkenning voor naoorlogse zeemijnenruimers

Mineurs van de zogenaamde Kathy Mijnen Party hielpen na de Tweede Wereldoorlog met het zeemijnenvrij maken van de Nederlandse kust. Vijf van hen kregen daarvoor woensdag 13 maart in Den Helder de duikcoin en EOD-speld. Vier andere veteranen konden vanwege hun hoge leeftijd niet naar de marinestad komen. Zij krijgen de onderscheidingen thuis.

Lees meer

18mrt

Drentse oorlogsfilm knallend van start in Duitsland

Explosies, klopjachten, geweerschoten. In een bos in het Duitse Laar laaide de Tweede Wereldoorlog weer op. Er werden opnames gemaakt voor de door Isa Zwart gezongen titelsong van de Drentse oorlogsfilm Verraderlijke Liefde.

Lees meer

18mrt

Kazemattenmuseum verwerft bijzondere voorwerpen

KORNWERDERZAND - Het Kazemattenmuseum Kornwerderzand kreeg vrijdag drie bijzondere voorwerpen in eigendom. Het ging om de helm, batons en het officiersstokje van voormalig luitenant Bob Mijjer, grootvader van de bekende cabaretier Jochem Myjer.

Lees meer

18mrt

Onderscheiding Yad Vashem postuum uitgereikt aan echtpaar uit Heelweg

DEN HAAG/HEELWEG - De ambassadeur van Israël, Aviv Shir-On, reikte op 12 maart de Yad Vashem onderscheiding postuum uit aan het echtpaar Jan Willem (Jan) en Harmina Johanna (Harmina) van Lochem-Hillen. De onderscheiding in de vorm van een medaille en een oorkonde werd, tijdens een indrukwekkende bijeenkomst in de Israëlische ambassade in Den Haag, in ontvangst genomen door kleindochter Ria Scholten, vergezeld door haar dochter Mirjam.

Lees meer

17mrt

Vliegdekschip uit Tweede Wereldoorlog ontdekt op oceaanbodem

Het wrak van het Amerikaanse vliegdekschip de USS Wasp is teruggevonden. Onderzoekers vonden het schip op de bodem van de Stille Oceaan op bijna 4.300 meter. Het schip was al 77 jaar vermist nadat het in 1942 gekelderd werd door enkele Japanse torpedoís. Bij die aanval kwamen 176 bemanningsleden om het leven. Eerder dit jaar vonden de onderzoekers ook al het wrak van de legendarische USS Hornet terug.

Lees meer