TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Bestuur

Lennard Bolijn Voorzitter

Levenslange interesse in militaire geschiedenis. In 2015 begonnen als medewerker e-mailafhandeling, later hoofdredactie. Per 2020 voorzitter van STIWOT.


Ewoud van Eig Secretaris

Ik ben sinds 2003 als technisch medewerker verantwoordelijk voor alle grafische ontwerpen van de STIWOT websites en houd ik mij bezig met alle (technische) innovatieve ontwikkelingen binnen STIWOT. Tevens ben ik als secretaris actief in het bestuur.


Jeroen Koppes Penningmeester

In 2002 begonnen als technisch medewerker. Nu verantwoordelijk voor het technisch beheer van alle STIWOT websites en daarnaast als penningmeester aanwezig in het bestuur. Verder maak ik voornamelijk (foto)reportages voor WO2Actueel.nl en schrijf ik af en toe een artikel voor Go2War2.nl.


Staf

Frank van der Drift Adviseur bestuur

Oprichter van STIWOT en jarenlang bestuurslid geweest. Nu nog actief als adviseur van de stichting. Vader van 2 dochters en werkzaam als manager bij prefab betonfabriek Mombarg Beton uit Doetinchem.


Jeroen Niels Projectleider STIWOT Reizen

Sinds 2004 ben ik betrokken bij STIWOT. Als projectleider van STIWOT Reizen organiseer ik Battlefield Tours onder deskundige begeleiding naar historische locaties met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.


Kevin Prenger Hoofdredacteur Artikelen

Van 2004 tot 2018 was ik projectleider van Go2War2.nl. Tegenwoordig ben ik hoofdredacteur artikelen van TracesOfWar. Voor deze website schrijf ik ook artikelen en recensies. Mijn aandacht gaat vooral uit naar de geschiedenis van de Holocaust en nazi-Duitsland. Persoonlijke verhalen over de oorlog hebben ook altijd mijn belangstelling. Behalve voor TracesOfWar.nl schrijf ik voor Historiek.net. Eind 2015 publiceerde ik het boek 'Oorlogszone Zoo' over de Berlijnse dierentuin en de Tweede Wereldoorlog. In 2016 volgde 'De boodschapper uit de hel' over Kurt Gerstein, in 2017 'Een rechter in Auschwitz' over Konrad Morgen en in 2018 'Het masker van de massamoordenaar' over Arthur Nebe. Mijn daarop volgende boek was 'Kerstmis onder vuur' over kerst tijdens de Tweede Wereldoorlog, aan het front, thuis en in de kampen. 'Kolberg' is mijn meest recente boek en gaat over de opkomst en ondergang van de Duitse stad Kolberg en de gelijknamige laatste propagandafilm van de nazi's. Meer informatie op: www.kevinprenger.nl.


Jelle Ywema Hoofdredacteur Personen & Onderscheidingen


Medewerkers

Simon Armstrong Medewerker TracesOfWar


Gerd Van der Auwera Eindredacteur Artikelen


Jos Birx Medewerker TracesOfWar


Tim van Blerck Medewerker Quiz


Petrus Bolin Medewerker TracesOfWar


Fred Bolle Eindredacteur Artikelen


Randy Brandt Medewerker TracesOfWar

I have been interested in WW2 since childhood, but watching Band of Brothers renewed that, especially when I got to know Ed Tipper and Herb Suerth from Easy Company. www.bandoftours.com


Dick de Bruijne Medewerker TracesOfWar

Sinds mijn pensionering in 2010 ben ik lange afstand wandelaar geworden. Ik loop door Nederland en in het buitenland langs interessante plaatsen en fotografeer alles wat ik interessant vind. Daarbij ook oorlogsmonumenten. Ik ken sinds 2018 het bestaan van Traces of War. Nu ben ik mijn foto's aan het uploaden, ook die van langer geleden, zoals vakantiefoto's met dit onderwerp.


Jordi Caballero Medewerker TracesOfWar


René ten Dam Eindredacteur Artikelen


Wesley Dankers Auteur Artikelen

Reeds vanaf jonge leeftijd ben ik geďnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Deze interesse werd versterkt toen ik in aanraking kwam met het dagboek dat mijn oma heeft bijgehouden over de bevrijding van Dongen en omgeving in het najaar van 1944. Dit dagboek is ook geplaatst op Tracesofwar. Vanaf juli 2011 schrijf ik artikelen voor Tracesofwar. Ik doe dit met veel plezier en passie en ik hoop hier nog lang mee door te kunnen blijven gaan. Op deze manier kan ik mijn interesse voor alle facetten van WOII uiten. Ook hoop ik dat door mijn artikelen mensen zich meer bewust worden van deze periode en dat zij beseffen dat deze nooit vergeten mag worden.


Liza de Groot Vertaler Artikelen


Samuel de Korte Auteur Artikelen


Bert Deelman Medewerker TracesOfWar

Met name het verzet in WO2 roept bij mij een byzonder gevoel op. Onderduikers, Frits de Zwerver, KP, emotie en verbazing. Mag graag fotograferen en filmen. Dol op reizen.


Bram Dermout Medewerker TracesOfWar


Marieke Feller Vertaler Artikelen


Wijnand de Gelder Recensent


Peter ter Haar Auteur + vertaler Artikelen


Bert Heesen Illustrator militaire kaarten


Jimmy Hilgen Medewerker TracesOfWar


Zelfstandig historica. Studeerde Duits in Groningen en Berlijn en geschiedenis in Amsterdam. Kernwoorden: Tweede Wereldoorlog, biografisch- en familieonderzoek.


David Izelaar Auteur Artikelen


Dagomar Jansen Medewerker TracesOfWar


Annabel Junge Recensent + auteur Artikelen

Recensent en auteur voor Go2War2, tegenwoordig TracesOfWar; Historiek.net. Verder schrijf ik artikelen voor diverse magazines en ook boeken. Interesses voor de Grote Oorlog tot en met de Koude Oorlog.


Stephane Kayser Medewerker TracesOfWar


Peter Kimenai Auteur Artikelen


Cor Korpel Vertaler Artikelen


Vincent Krabbendam Medewerker Actueel

Schrijvend journalist van beroep. De vaardigheden die ik voor mijn werk nodig heb zet ik ook in om artikelen voor WO2actueel.nl te schrijven. Mijn belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog is vooral gericht op menselijke verhalen.


Adri Kramer Medewerker TracesOfWar


Ruben Krutzen Medewerker Artikelen

Afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht (MA). Naast grote belangstelling voor politiek en geschiedenis, weet ik erg veel over de militair-technische aspecten van de Eerste- en Tweede Wereldoorlog.


Marcel Kuster Illustrator militaire kaarten


Christian König Medewerker TracesOfWar


Jean Labout Moderator Forum


Leo G. Lensen Eindredacteur Artikelen


Kaj Metz Medewerker TracesOfWar


Dennis de Munck Medewerker TracesOfWar


Robert Jan Noks Eindredacteur Artikelen


Matthias Ouwejan Auteur Artikelen


Anne Palmer Medewerkster TracesOfWar

My primary focus is stolpersteine -- identifying new locations, finding photos and getting permission to use them, and researching the stories of the people remembered. I also help with editing English translations of Dutch articles.


Arnold Palthe Eindredacteur vertalingen


Roger Paulissen Illustrator militaire kaarten


Evan Pinter Medewerker TracesOfWar


Pieter Schlebaum Redacteur Artikelen

Sinds 2006 ben ik als auteur en redacteur verbonden aan het project Go2War2.nl. Daarnaast schrijf ik ook voor het magazine Wereld in Oorlog. In het najaar van 2012 verscheen mijn onderzoek naar een Britse bommenwerper (de Wellington Z1321) in boekvorm, getiteld 'Neergestort in de Holierhoekse polder'.


John Mark Shorack Medewerker TracesOfWar


John Smeets Recensent


Han Smits Recensent + medewerker quiz


Fyodor Telin Medewerker TracesOfWar


Gio Theunissen Medewerker TracesOfWar


Johan Tjallingii Medewerker TracesOfWar


Luuk van Rinsum Recensent


Barry van Veen Medewerker STIWOT Reizen


Rik van Velzen Medewerker TracesOfWar


Wilco Vermeer Medewerker TracesOfWar

Sinds 2001 ben ik betrokken bij de websites van STIWOT en bij STIWOT als organisatie in diverse functies. Ik hou mij voornamelijk bezig met historisch onderzoek en het schrijven van artikelen daarover.


Willem Visser Medewerker TracesOfWar


Auke de Vlieger Redacteur Artikelen


Fedor de Vries Medewerker TracesOfWar

Sinds 2008 ben ik medewerker van Traces of War (voorheen Oorlogsmusea.nl). Begonnen met het fotograferen van WWII-begraafplaatsen is mijn interesse steeds breder geworden en heeft geleid tot een obsessie voor het verzamelen en bundelen van bezienswaardigheden van vooral WWI, WWII en veel recentere conflicten.


Arjan Vrieze Medewerker TracesOfWar


Liesbeth Vrieze-Risseeuw Medewerkster TracesOfWar


Luc van Waeyenberge Medewerker TracesOfWar


Christopher Wege Medewerker TracesOfWar


Marcel Wijnstok Medewerker Actueel


In Memoriam

Kees Jan Koster Medewerker WW2Awards

Op 15 februari 2014 overleed Kees Jan Koster. Kees Jan was sinds 2005 als vrijwilliger betrokken bij STIWOT. Vanaf toen heeft hij zich met name bezig gehouden met het WW2Awards.com project. Achter de schermen was hij iemand die vaak naar de vrijwilligersdagen en -vergaderingen kwam. Hier wist hij velen van ons te inspireren en zo STIWOT verder te professionaliseren en verder voor uit te helpen. Het was ook zijn idee om een medewerkersforum op te richten waar vrijwilligers elkaar beter kunnen leren kennen en tips en ervaringen kunnen uitwisselen.

Kees Jan is helaas maar 49 jaar oud geworden en laat zijn vrouw en twee zonen achter. Naast zijn passie voor de Tweede Wereldoorlog en handbal hield hij ook erg van Afrika, waar hij gelukkig nog een aantal maal voor zijn dood met zijn gezin heen kon gaan.

Kees Jan werd op zaterdag 22 februari 2014 onder enorme belangstelling begraven in Aalsmeer.


Henny van Loenen Medewerker TracesOfWar.com

Op 5 december 2017 overleed Henny van Loenen onverwacht op 51 jarige leeftijd. Henny was sinds 2008 betrokken bij STIWOT. Hij leverde indertijd al informatie aan voor de Oorlogsmusea.nl website, één van de voorlopers van TracesOfWar.com. Het duurde tot 2015 tot we hem wisten te overtuigen om ook daadwerkelijk als een van onze vaste vrijwilligers aan de slag te gaan.

Met al zijn enthousiasme en standplaats in Duitsland wist hij vooral in die gebieden de website verder uit te breiden. TracesOfWar.com verliest met hem een van haar vrijwilligers, wij verliezen een vriend.

Henny laat zijn verloofde achter, hij wordt op dinsdag 12 december 2017 in Kleve, Duitsland, begraven.