Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.
Wie zoeken wij:
Veel van de onderscheidingen op TracesOfWar, hebben nog geen of nog geen goede beschrijving. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om via bronnen op internet en vanuit boeken dergelijke beschrijvingen willen verzorgen.

Ook zoeken wij vrijwilligers die zich willen inzetten om onze lijsten met personen aan te vullen. We missen namelijk nog veel personen en ook missen veel personen, die wel in onze lijsten te vinden zijn, nog informatie, zoals een korte biografie of onderscheidingen.

Wat ga je doen:

Voor awards: Je hoeft alleen maar de beschrijving en de bronnenvermelding te leveren, andere vrijwilligers in het team zorgen voor de plaatsing en de vertaling. Mocht je ook nog andere zaken voor de website willen doen of je beschrijving er ook zelf op willen plaatsen, dan is dat na enige training ook mogelijk.

Voor personen: Je voert personen in en onderbouwd die met een goede bronvermelding. Bij bestaande personen draag je bij aan de kwaliteitsverbetering.

Als teamlid van Awards/Persons werk je soms nauw samen met je teamgenoten, maar meestal draag je volledig zelfstandig bij aan de algemene kwaliteitsverbetering op de site. Het is in ons werkveld erg belangrijk dat de informatie die op de site komt ook correct is. De oorlog is na al die jaren nog steeds een gevoelig onderwerp, vooral bij nabestaanden, en het is dus gepast dat dergelijke informatie met een hoog gehalte van professionaliteit beoordeeld en toegepast wordt. Overleg met collegaís en goede communicatie wordt daarom ten aller tijden gewaardeerd.

In eerste instantie zal je begeleid worden door meer ervaren redacteurs, maar als alles goed gaat dan sta je al snel op eigen benen. Uiteraard is er altijd mogelijkheid tot overleg en hulp, via e-mail of Facebook.

Let op: alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een bericht naar Rik van Velzen via r.vanvelzen@tracesofwar.com.
Recensent van films en series

🎬 Wie zoeken wij:
Wacht je net als wij al jaren op de aangekondigde derde serie van de makers van ĎBand of Brothersí en heb je op Netflix en andere streamingdiensten alle aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde series al gebingewatched? Vind je het bovendien leuk om je mening over films en series te delen met een groot publiek? Dan ben jij misschien de vrijwilliger waar we naar zoeken!

🎬 Wat ga je doen:
Als recensent bespreek je recente films en series over de Tweede Wereldoorlog, die nog niet behandeld zijn op onze website. Je hebt deze op eigen initiatief bekeken of ontvangt van ons een recensie-exemplaar of screeninglink.

In recensies geef je een bondige, maar pakkende beschrijving van de inhoud. Daarbij leg je extra de nadruk op de geschiedenisfeiten, want TracesOfWar is een geschiedeniswebsite, geen filmwebsite. Daarnaast geef je een goed onderbouwd oordeel, dat een stuk dieper gaat dan de constatering dat iets spannend of juist saai is. Je recensies worden beoordeeld door onze eindredactie en worden vervolgens door jou op de website geplaatst.

Om je geschiktheid te beoordelen, ontvangen we na aanmelding graag een proefrecensie van je.

Let op: alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een bericht naar Kevin Prenger via k.prenger@tracesofwar.com
Wie zoeken wij:
Iemand die het leuk vindt om e-mailberichten die binnen komen vanaf de TracesOfWar website te beantwoorden en te verwerken.

Wat ga je doen:
Je gaat binnen Gmail aan de slag met de e-mails die daarop binnen komen, voor alle verschillende redacties die we hebben (Bezienswaardigheden, Personen & Onderscheidingen, Artikelen, Actueel). Wat er binnen komt zijn persberichten van evenementen, vragen over onze website of gerelateerde onderwerpen ("Hebben jullie meer informatie over mijn familielid?"), feedback op onze website ("Er staat hier niet alleen een tank, maar ook een kanon!") en nieuwe toevoegingen ("Jullie hebben deze persoon/locatie nog niet!"). Daarnaast nog allerlei andere soorten mails, waar je vanzelf achter komt.

Voor deze werkzaamheden is het handig dat je een beetje vlot communiceert per e-mail, kan je aardig overweg met fotobewerkingstools en kan je op zijn minst in het Nederlands en Engels een reactie geven.

In eerste instantie zal je begeleid worden door meer ervaren e-mailredacteurs, maar als alles goed gaat dan sta je al snel op eigen benen. Uiteraard is er altijd mogelijkheid tot overleg en hulp, via e-mail, Facebook of forums.

Let op: alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een bericht naar Lennard Bolijn via lennard@tracesofwar.com.
Wie we zoeken:
Iemand die graag Engelstalige krantenartikelen transcribeert voor onze Engelse The War Illustrated-sectie.

Wat ga je doen:
Help je graag mee met een van de grootste websites over de Tweede Wereldoorlog op internet? Help ons onze website te verrijken door er krantenartikelen aan toe te voegen.

U kunt kiezen welke artikelen u wilt transcriberen. Er zijn er nog veel, kies de artikelen die het dichtst bij uw eigen interesse liggen. Wij zorgen voor de (digitale) kranten waar u aan kunt werken.

Bepaal je eigen tempo en werk graag aan je hobby met een groep van 80 andere vrijwilligers.

Let op: alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een bericht naar Lennard Bolijn via lennard@tracesofwar.com.
Wie zoeken wij:
Ben je net als wij gefascineerd door de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, heb je een vlotte pen en wil je je kennis graag delen met een groot publiek? Dan heten we jou graag welkom als auteur voor TracesOfWar, de grootste (Nederlandstalige) website over de Tweede Wereldoorlog.

Wat ga je doen:
Als auteur van historische artikelen schrijf je artikelen over diverse onderwerpen naar keuze die verband hebben met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Objectiviteit, een goede bronvermelding en een prettige leesbaarheid zijn enkele eisen die wij stellen aan de artikelen.

Als beginnende auteur word je via e-mail begeleid door een ervaren auteur. Als je voor ons drie gepubliceerde artikelen geschreven hebt, beschouwen we je als een vaste auteur, maar ook dan zul je kunnen blijven rekenen op ondersteuning van onze deskundige eindredactie. Om je geschiktheid te beoordelen, ontvangen we na aanmelding graag een proefartikel van je. Het onderwerp bepalen we samen met jou.

Let op: alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een bericht naar Kevin Prenger via k.prenger@tracesofwar.com