TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Plaquette van den Staf van de 1e Afdeeling van het 8e Regiment Artillerie

De staf van de 1e Afdeeling van het 8e Regiment Artillerie was gedurende de mobilisatie gelegerd in Hotel de Grebbe en op Landgoed Heimerstein bij de Grebbeberg. Toen de Duitser legers Nederland binnenvielen heeft men stellingen ingericht op de Grebbeberg. De plaquette is door Reserve 1e Luitenant der artillerie G. Smit ontworpen en werd aangeboden aan de leden van de staf ter herinnering aan het verblijf op Heimerstein en de Grebbeberg en aan Majoor A. van de Wiel, de afdelingscommandant.
De plaquette meet 70x50 mm en werd geproduceerd door Koninklijke Begeer te Voorschoten. De afbeelding is omlijst en bevat een stukrijder naast zijn paard. Langs de vier zijden van de plaquette is de tekst "VOOR TROUWEN DIENST*AUGUSTUS 1939-MEI 1940*HEIMERSTEIN-DE GREBBE*STAF I-8.R.A." . Totaal zijn er 125 exemplaren geslagen.

Bronnen