TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Over deze documenten

Dit gedeelte was ooit de website American-Divisions.com, die handelt over de geschiedenis van de Amerikaanse divisies tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze website is in 2018 gemigreerd naar TracesOfWar.com. Naast algemene informatie over de Amerikaanse afdelingen zal deze website worden aangevuld met After Action Reports (AAR's) en andere officiŽle documenten.

De gegevens op deze website zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van informatie van meer dan 150 websites en talloze boeken. Als u als bezoeker twijfelt aan de betrouwbaarheid van bepaalde informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Als u informatie heeft die nog niet op deze site staat en die relevant is voor dit project, deel deze dan met ons; we zullen natuurlijk elke bijdrage verwelkomen.

In de loop der jaren zijn er veel websites opgezet met betrekking tot de Amerikaanse divisies, vaak in samenwerking met de veteranenorganisaties van de respectieve eenheden. Het blijkt echter dat om onbekende redenen vele van deze sites jarenlang niet zijn bijgewerkt. Daarom willen we ons op deze website alle informatie concentreren die nu over het internet verspreid is. Hiermee proberen we te voorkomen dat waardevolle informatie verloren gaat in de tijd. We benadrukken dat geen enkel materiaal is of zal worden gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbende.

Nieuwste documenten