TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nieuw boek van Kevin Prenger: Meer dan alleen Auschwitz

Deze week verscheen het nieuwste boek van TracesOfWar.nl-medewerker Kevin Prenger. 'Meer dan alleen Auschwitz' vertelt twaalf bijzondere verhalen die de Holocaust vanuit een ander perspectief benaderen dan gebruikelijk.

Zoals het verhaal over de Joodse stafleden van een hospitaal die nog tijdens de Slag om Berlijn hun best deden mensenlevens te redden, terwijl de Duitse hoofdstad in 1943 al Judenfrei was verklaard. En het wonderlijke relaas over de geheime missies die Joodse parachutisten uit Palestina uitvoerden in bezet Europa.

En wat vertelt de Berlijnse begraafplaats Weissensee over de rijke geschiedenis van de Joden en over hun ondergang tijdens het nazitijdperk? Hoe belandde een Duitse operazanger als aanvoerder van een SS-moordeskader op de killing fields van het Oostfront?

Ook de aangrijpende geschiedenis van een Jodentransport dat kort voor de bevrijding strandde in een slaperig Duits dorpje komt aan bod, net als het verslag van de tocht van een bonte verzameling prominente kampgevangenen die aan het einde van de oorlog nog naar Hitlers Alpenvesting werd afgevoerd. Werden deze Joden en de vips toch nog slachtoffer van de naziterreur?

Meer dan alleen Auschwitz
Bijzondere en onbekende verhalen over de Holocaust
ISBN: 9789089759191
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Meer dan alleen Auschwitz

Gebruikte bron(nen)