TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bevrijdende Vleugels, de toekomst

Het nadeel van internet is dat iedereen bijna anoniem commentaar kan geven op een museum. Zo ook Bevrijdende Vleugels in Best. Een paar jaar geleden veranderde het museum van eigenaar, er kwam een restaurant en veel hallen werden aangepast. Een aantal bezoekers van onze oorlogsmusea.nl website waren echter niet zo te spreken over het verdwijnen van de T34, Hetzer, Stalinorgel en Opel Blitz. Er zou zelfs spraken zijn dat ze verkocht zouden zijn.

Na ons vorige bezoek aan het museum en een aantal mailtjes was al snel duidelijk dat hier geen sprake van was. De bedoeling is om ze allemaal weer te restaureren. De T34 rijdt ondertussen weer, en op de koepel na, is al weer bijna klaar. Daarna wordt waarschijnlijk de Hetzer opgepakt. Momenteel staan deze samen met de Stalinorgel en de Opel Blitz netjes in de opslag. Daar staan nog veel meer pareltjes te wachten op voldoende vrijwilligers om ze op te knappen.



Plannen zijn er al genoeg, we zullen ze niet hier al uit de doeken doen. Het is namelijk nog niet helemaal zeker dat ze ook zo doorgevoerd gaan worden. Als het echter aan de vrijwilligers ligt die wij gesproken hebben, dan komt het er snel.

Er verandert echter wel elke keer van alles in het museum, zelfs als je 2 weken na een bezoekje weer terug komt. Er is nu zowaar een ziekenpost ingericht in een van de munitiegebouwtjes op deze oude legerbasis. Een schitterende diorama die zeker het bezoeken waard is. Let wel, in mei is deze tijdelijk even niet te zien maar daarna weer gewoon aanwezig.



Speciaal voor het afgelopen museumweekend waren ook de Stalinorgel en Hetzer even buiten gezet zodat ook deze unieke voertuigen te zien waren.



Zo blijft er altijd genoeg te zien in dit museum. De plannen zijn zowat eindeloos. Houd de museumsite en de STIWOT-sites in gaten voor meer informatie. Rond september is er uiteraard ook weer genoeg te doen en te zien in Best.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 22-04-2012 11:07:14