TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Liberty Park

Na al een tijd niet meer in het museum in Overloon geweest te zijn, dit weekend maar eens een bezoek gebracht. Helemaal lang geleden was het dat ik een heel rondje door het museum gemaakt had. En wat is er veel veranderd. Het oorspronkelijke gedeelte van museum wordt elke keer weer aangepast. Er is een Fallschirmjäger-tentoonstelling bij de oude ingang. De vuurwapen-collectie van Van der Werff ziet er indrukwekkend uit. Uiteraard zijn er de bekende 'Blockbuster' en 'De Bunker' belevingen die de bezoeker tot nadenken zet. Er is ook een nieuwe tentoonstelling gekomen over de Kracht van Propaganda met meer dan 60 affiches uit de oorlog.

Tot 20 mei 2012 is er ook nog een tijdelijke tentoonstelling te zien. Het uur "U" de fotodienst van de BS 1944-1945. Dit geeft een overzicht van de bijzondere foto's die gemaakt zijn door de fotodienst van de Binnenlandse Strijdkrachten aan het einde van de oorlog.

Deze tijdelijke fototentoonstelling zou je eigenlijk niet moeten missen!


De Churchill en Sherman-tank, bij de ingang van de 'Blockbuster'.


De Fallschirmjäger-tentoonstelling.


Een nagebouwd onderduikadres met originele kast die toegang biedt tot de geheime kamer.


Het Marshall-museum gedeelte veranderd weinig, maar biedt mooie foto-plekjes.


Nieuw in het Marshall-museum gedeelte.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 22-04-2012 10:10:34