TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Opening Airborne-maand 2022 Oosterbeek

Op vrijdag 2 september is de Airborne-maand, met daarin onder andere de Airborne-herdenkingen, officieel geopend door de (loco-)burgemeesters van de vier Airborne-gemeenten. Dit vond plaats bij het Airbornemuseum te Oosterbeek.

Het thema van de Airborne herdenking 2022


Herdenken, beseffen en beleven doen we met elkaar in Arnhem, Ede, Renkum en Overbetuwe, de Airborne Region. Samen vertellen wij het verhaal van Operatie Market Garden: het verhaal van september 1944, maar ook het verhaal over de impact die het vandaag de dag nog heeft. In 2022 stellen we het vertellen van de verhalen centraal. Verhalen van de mannen en vrouwen uit die tijd, veteranen die het verdienen dat hun verhaal wordt doorgegeven. De aandacht voor alle herdenkingen en bijeenkomsten is altijd enorm geweest. Dit jaar herdenken wij gelukkig ook weer samen. We zijn weer welkom de verschillende Airborne-herdenkingen bij te wonen.


Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Tracesofwar, Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 02-09-2022 16:11:21