Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Kerst- en nieuwjaarsboodschap namens onze vrijwilligers

Het gebeurt op steeds meer locaties in Nederland, het aansteken van kaarsjes bij oorlogsgraven op kerstavond. Een eerbetoon aan allen die vochten en vielen voor vrijheid. De foto hieronder is in 2020 genomen op de Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest in Oosterbeek (ook bekend als de Airborne Begraafplaats). In totaal bevinden zich hier 1.680 oorlogsgraven uit het Gemenebest, waarvan 245 ongeÔdentificeerd. Daarnaast zijn er 73 Poolse en 3 Nederlandse oorlogsgraven. Steekt u op kerstavond ook een kaarsje aan bij een oorlogsgraf ter nagedachtenis aan hen die vielen voor onze vrijheid?2022 was het jaar waarin in Europa een nieuwe oorlog uitbrak. Terwijl wij de oorlogsslachtoffers van ruim 75 jaar geleden herdenken, betreuren de OekraÔners hun geliefden die in de afgelopen maanden vielen. Onze belangstelling gaat uit naar oorlogen uit het verleden; in het heden hopen we alleen maar op vrede. Op onze website documenteren we historische oorlogen. We tonen objectief aan wat oorlog inhoudt en laten zien hoe lang de gevolgen hiervan doorwerken. Het vrij beschikbaar blijven stellen dan deze informatie blijft ook in 2023 ons voornaamste doel.

Wist u dat onze website bijgehouden wordt door onbetaalde vrijwilligers en dat we hiervoor geen overheidssubsidie ontvangen? Vindt u ons werk belangrijk en wilt u ons helpen onze doelen te bereiken? Dan kunt u ons ondersteunen via een eenmalige of periodieke donatie. Op de website www.stiwot.nl vindt u hiervoor onderaan de pagina een online in te vullen formulier.

Namens al onze vrijwilligers wensen wij u een fijne kerst en een gelukkig 2023!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: TracesOfWar
  • Gepubliceerd op: 14-12-2022 20:51:10