TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoreportage Evening Airshow Shuttleworth Collection

De Shuttleworth Collection op vliegveld Old Warden in Bedfordshire Engeland is in alle opzichten uniek. Op een prachtig landgoed bevindt zich een zeldzame collectie historische voertuigen en vliegtuigen. Richard Shuttleworth, enige zoon van de eigenaren van het landgoed, was erg geïnteresseerd in voertuigen en vliegtuigen en begon deze in de jaren twintig te verzamelen. Tot de vliegtuigen behoren een Blériot XI en een Deperdussin 1910 monoplane. Deze Blériot uit 1909 is nu het oudste originele luchtwaardige motorvliegtuig ter wereld. Toen de Tweede Wereldoorlog begon, ging Richard in dienst bij de Royal Air Force Volunteer Reserve (RAFVR). Op 2 augustus 1940 verongelukte hij met een Fairey Battle tijdens een trainingsvlucht.

Op Old Warden worden elk jaar vele evenementen gehouden, waaronder diverse vliegshows. Op 20 mei 2023 was de Special Operations Evening AIrshow. Hier de foto's:




De Blériot XI


De externe deelnemers komen aan:




De Bristol Blenheim Mk1






De Havilland DH.88 Comet, winnaar van de Londen-Melbourne race in 1934. De ervaringen met dit vliegtuig werden later gebruikt bij de ontwikkeling van de Mosquito.



























De show werd afgesloten met het naspelen van een geheime operatie waarbij met een Westland Lysander documenten werden opgehaald bij de ondergrondse.






Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Tracesofwar, Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 29-05-2023 07:12:53