TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wat gaat u doen op 17, 18, 19 of 20 mei?

Er staat een hemelvaartsweekend bomvol met Tweede Wereldoorlog gerelateerde activiteiten voor de deur. Op 17, 18, 19 en 20 mei kunt u er bijna niet omheen. Aan welke activiteit brengt u een bezoek? En schrijft u daar een verslag van? Een korte opsomming:

Militracks
Militracks op 19 en 20 mei is een evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in de militaire techniek van de Tweede Wereldoorlog. Op Militracks staan vooral Duitse Sd.Kfz. voertuigen centraal. Er zijn tijdens dit bijzondere weekend zowel motoren, transportvoertuigen, commandowagens als halfrupsen en tanks te zien. Sterker nog, ze staan er niet alleen maar rijden ook nog rond op het speciale parcours dat door het Liberty Park loopt. Bekijk de website voor meer informatie.

Grebbeliniedag
Ontdek de Grebbelinie op 19 mei op uw manier! Of u nu gaat wandelen, fietsen of kanovaren, de linie laat zich op vele manieren beleven. De Grebbeliniedag is daarvoor een uitgelezen mogelijkheid. Natuurlijk is er van noord tot zuid van alles te doen. Re-enactment, kanonnen, excursies, tentoonstellingen, gaming, rondleidingen. Bekijk de website voor meer informatie.

Wings en Wheels
Op en rondom het Vliegveld Hoogeveen vindt op Hemelvaartsdag 17 mei het familie-evenement Wings en Wheels weer plaats. Naast de expositie Luchtvaart-Historie met historische vliegtuigen met als thema "The Roaring Fourties" zijn op deze dag ook natuurlijk weer een groot aantal Oldtimers aanwezig met extra kinderactiviteiten en er is een voorjaarsbraderie op en rondom de Plesmanstraat. Bekijk de website voor meer informatie.

Bussum Bridgehead
Bussum Bridgehead slaat 18, 19 en 20 mei opnieuw het kamp op op oefenterrein Crailo aan de Amersfoortsestraatweg in Bussum. Vrijdag 18 mei is het kamp alleen open voor veteranen. Zaterdag 19 mei is de bevrijdingsrit door het Gooi. Zondag 20 mei is het oefenterrein Crailo open voor publiek. Er zijn displays en demonstraties, onder andere met het aanwezige geschut. Bekijk de website voor meer informatie.

Verslag
Wij zouden het leuk vinden om op de website WO2Actueel.nl verslag te doen van al deze activiteiten. Natuurlijk kunnen wij dit niet alleen. Gaat u één van de activiteiten bezoeken en wilt u daar een verslag van schrijven? Of bent u van plan om tijdens het aankomende weekend fantastische foto's te maken? Twijfel dan niet en stuur het zo snel mogelijk aan ons door: input@wo2actueel.nl

Alvast bedankt!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 13-05-2012 20:20:12