TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nederland Paraat bij Hoeve "De Beek"

Op 18 en 19 mei 2012 vindt op Hoeve "De Beek" in het kader van de Grebbeliniedag het evenement "Nederland Paraat" plaats. Militairen van het 15e Regiment Infanterie (Vereniging Historische Militaria) laten op de hoeve de mobilisatie van 1939/1940 herleven.

Uw reporter bezocht de openingsdag en zag dat het zeker de moeite waard is om het evenement op zaterdag 19 mei te bezoeken. Een fotoverslag:


De burgemeester van Woudenberg, mevrouw Cnossen, spreekt de vele belangstellenden toe.


Het ceremonieel hijsen van de vlag voorafgaand aan het arriveren van de sleutel van de vernieuwde expositie van Stichting Grebbelinie in het Vizier per motorfiets.


De opening van de vernieuwde expositie door mevrouw Cnossen en de overhandiging van de sleutel aan meneer Sangers van Stichting Grebbelinie in het Vizier. Uw reporter had overigens al een preview van de vernieuwde expositie gehad, zie het artikel Expositie Stichting "Grebbelinie in het vizier" weer open.


Veel bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om een blik te werpen op de vernieuwde expositie en het was binnen dan ook direct een drukte van belang.


Opvallende verschijning, de 'Bandritzer 561'. Een containerachtige tijdmachine met een stand up bioscoop. Hierin maken bezoekers op levendige wijze kennis met de militaire geschiedenis van de provincie Gelderland (onderdeel van het festival Gelegerd in Gelderland).


Ook liefhebbers van oude motorvoertuigen komen tijdens de Grebbeliniedag aan hun trekken.


Canadees re-enactment, in 1945 de bevrijders van deze streek.Aardappels schillen voor de rats, kuch en bonen.


Living History en militaire voertuigen, voor ieder wat wils.

Kom op zaterdag 19 mei 2012 naar Hoeve "De Beek" om de mobilisatiedagen van 1939-1940 te beleven met veel authentieke details, gemobiliseerde militairen en militair materieel. Of bezoek ťťn van de vele andere activiteiten in het kader van de Grebbeliniedag. Zie ook ons artikel "Wat gaat u doen op 17, 18, 19 of 20 mei?"

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 18-05-2012 17:17:09