Win een WOII-jeeptour door Noord-Limburg!

Gepubliceerd op: 6 april 2008

Deze actie is op 6 mei beeindigd.SEVENUM – Met een originele Willys MB jeep de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in het Peel- en Maasgebied beleven. Sinds april wordt die mogelijkheid in Noord-Limburg aangeboden onder de naam “Jeeptour”. Een unieke toeristische attractie met als doel de herinnering aan diverse lokale oorlogsgebeurtenissen, zichtbaar of niet in het landschap, op een persoonlijke manier levend te houden.

Gereden in een originele Willys MB jeep uit de oorlog, kan de liefhebber genieten van zowel de prachtige natuur en door de oorlog getekende plaatsen van het Peel- en Maasgebied als de verhalen achter deze locaties, persoonlijk toegelicht door de organisator van de ritten. Alle routes gaan zoveel mogelijk over al dan niet verharde binnenwegen en nemen per route ca. 2 uur in beslag.

Onderwerpen die de revue passeren variëren van het verhaal achter de beroemde verzetsgroep “de Bospartizanen” te Baarlo, tot aan een bezoek aan “de Zwarte Plak” te Horst-America, een plek waar vele onderduikers zich schuilhielden en uit de handen van de bezetter wisten te blijven. Eén van de 4 mogelijke routes eindigt met een bezoek aan het Liberty Park te Overloon.

“Jeeptour” is partner van De Zonnebloem te Sevenum. De winst die gemaakt wordt komt volledig ten gunste van deze stichting, die een waardevolle bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van het leven van mensen die door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd zodanige fysieke beperkingen kennen dat sociaal isolement dreigt.

Voor alle verdere informatie over “Jeeptour”, zoals route-informatie, tijden, data en kosten, kunt u een bezoek brengen aan www.jeeptour.nl.

STIWOT mag namens “Jeeptour” een gratis rit voor twee personen weggeven. Om daarop kans te maken, hoeft u enkel vier quizvragen op Go2War2.nl correct te beantwoorden. U maakt dan tevens kans op de tweede prijs: de 10-dvdbox van de miniserie “Band of Brothers”. Breng dus gauw een bezoek aan Go2War2.nl en doe mee aan de quiz! U kunt deelnemen tot en met 5 mei.Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 04-04-2008 00:00:00