TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Veiling voor Barak 1B van voormalig Kamp Vught

Zondag 24 juni wordt in Vught het kader van de actie ‘Barak 1B onder dak’ een veiling georganiseerd waar kunstliefhebbers en verzamelaars van antiquarische objecten hun slag kunnen slaan.

Bekende Brabantse kunstenaars als Ineke van Koningsbruggen, Philo Wagner en Aart van Woensel hebben een schilderij, tekening of ets aangeboden voor de veiling. De opbrengst is voor de inrichting van de voormalige kampbarak 1B aan de Lunettenlaan in Vught. Een aantal vrijwilligers van Nationaal Monument Kamp Vught heeft bedrijven en particulieren benaderd met de vraag om een waardevolle schenking in natura, hetgeen resulteerde in een gevarieerde lijst met kavels.

Ruilactie
Op 24 juni worden in De Gereghthof (Marktveld 8 in Vught) ook de objecten van de ruilactie geveild, die op 21 maart symbolisch werd gestart. Met een aardappel als startpunt werden veel waardevolle en bijzondere objecten en diensten verworven. De actie leverde onder meer een Groningse staartklok uit 1846 op, antiquarische boeken, etsen en kopergravures, gloednieuwe fietsen, tegoedbonnen voor hotelovernachtingen, musicals en loopbaanadvies.

Voor sportliefhebbers zijn er unieke T-shirts, gesigneerd door nationale wielren- en hockeyteams en een voetbal met handtekeningen van alle PSV-spelers. De tussenstand op giro 9880 voor de inrichtingskosten van barak 1B is inmiddels ruim 13.000 euro; het streefbedrag is 50.000 euro.

Catalogus
De veilingmeester is een bekende Brabander: Cees Slegers uit Helvoirt. Hij is gepensioneerd directeur van de Raad voor Cultuur Noord-Brabant, schrijver/columnist en actief voor musicals en revues.

De veiling begint zondag 24 juni om 14.00 uur: de toegang is vrij. Om een indruk te krijgen van de veiling: op illusie.com/veilingbarak1b is een catalogus te vinden. Op 24 juni is van 11.30 tot 13.00 uur gelegenheid om de te veilen objecten te bekijken.

Gebruikte bron(nen)