TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Zondag 18 mei: Militaria beurs in Liberty Park Overloon

Velen zullen uit hun jeugd nog een school uitstapje kunnen herinneren dat ging naar het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum te Overloon. Wat velen echter niet zullen weten is dat er heden ten dage een complete metamorfose heeft plaatsgevonden op deze historische plaats.

De totale collectie heeft een flinke impuls gekregen door de komst van de enorme collectie van het Marshall museum, dat voorheen in Zwijndrecht was gevestigd.



Deze twee musea zijn op deze locatie in Overloon nu bekend onder de naam Liberty Park. Regelmatig zijn er activiteiten en nieuwe aanwinsten. Wie bijvoorbeeld in deze meidagen eens wat meer wil weten over de Duitse parachutisten die in 1940 in Nederland uit de lucht kwamen vallen kan daarvoor terecht in een geheel vernieuwde presentatie.

Een bezoek is op zondag 18 mei extra aantrekkelijk vanwege de militaria beurs van 10:00 tot 16:00 in het landelijke park voor het museum. Naast de bekende kramen van de handelaren in militaria en verzamelaars treft u daar ook de kraam van STIWOT, Stichting Informatie Wereld Oorlog Twee aan.

STIWOT trekt met zijn websites jaarlijks ruim 2 miljoen bezoekers en op deze dag kunt u kennis maken met de mensen achter deze websites en alles te weten komen over de vele mogelijkheden die STIWOT de Tweede Wereld Oorlog geïnteresseerde heeft te bieden. Deze presentatie maakt deel uit van een actief zomerseizoen waarbij STIWOT steeds vaker te vinden is op evenementen die Tweede Wereld Oorlog gerelateerd zijn.

Meer informatie kunt u vinden via:
- Liberty Park Overloon
- Stichting Informatie Wereld Oorlog Twee (STIWOT)

Wilt u STIWOT ook op uw evenement een presentatie laten geven:
- PR-medewerker STIWOT, Lars van Lier: lars@stiwot.nl

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 09-05-2008 00:00:00