TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oproep: Donaties informatiepaneel 4e Parachutisten Brigade

Tijdens de slag om Arnhem, op dinsdag 19 september 1944, nam het hoofdkwartier van de 4e Parachutisten Brigade posities in tussen de spoorweg Arnhem - Ede en het huidige terrein van Sportcentrum Papendal. In 2004 zijn de schuttersputten herontdekt en zichtbaar gemaakt voor het publiek. Steeds meer mensen weten inmiddels de weg naar deze historische locatie te vinden, waardoor de vraag naar meer informatie op deze site toeneemt.

Met het oog op de jaarlijkse Airborne herdenkingen komende september is er daarom een particulier initiatief gestart om deze locatie te voorzien van een informatiepaneel. Doel van het paneel is de bezoeker enige historische informatie te geven over de geschiedenis van deze plek. Ook zal de huidige afzetting vernieuwd worden, zodat de locatie ook de komende jaren zichtbaar kan blijven.



Met de realisatie van dit initiatief is een bedrag van EUR 400,- gemoeid. Met een donatie - hoe bescheiden ook - kunt u bijdragen aan de plaatsing van het informatiepaneel en de vernieuwing van de afzetting. Hartelijk dank!

Ondertussen is het streefbedrag gehaald, iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Jeroen Niels
  • Gepubliceerd op: 07-07-2012 15:32:43