TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De koepels van Bastogne

Voor haar website Oorlogsmusea.nl kreeg STIWOT geregeld foto's aangeleverd van een aantal Sherman koepels die de perimeter van Bastogne symbolisch weergaven. Helaas was de meegeleverde informatie niet altijd compleet en wist niemand ons exact te vertellen hoeveel koepels er nog waren en waar ze dan stonden. In het najaar van 2007 brachten we, met veel hulp van Ad Smulders en Rudy Thys, 4 koepels in kaart. Gezien Donald Burgett's boek, Zeven wegen naar de hel, hadden we er echter 7 verwacht, namelijk op elke toegangsweg één...

Twee STIWOT medewerkers namen onlangs het initiatief en reisden af naar Bastogne om het "koepel mysterie" voor eens en altijd op te lossen. Hun verslag leest u hier:
- De koepels van Bastogne

Mocht u locaties en/of foto's hebben van koepels die in het verslag niet genoemd worden, dan horen wij dat uiteraard graag van u. Alle aanvullingen en opmerkingen zijn welkom! U kunt ons bereiken via het contactformulier.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 01-06-2008 00:00:00