TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Vanaf 10 juni: Wereld in Oorlog 6

Vanaf 10 juni ligt hij in de winkel, het zesde nummer van Wereld in Oorlog. 48 pagina's vol artikelen over de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Abonnees ontvangen het magazine automatisch, inclusief de met een Engelse BAFTA (de jaarlijkse Britse televisieprijs) bekroonde DVD Horror in the East van filmmaker Laurence Rees.

In dit nummer vindt u een bijdrage van twee STIWOT-medewerkers. Pieter Schlebaum schreef een artikel over de aanval op de Pegasus Bridge op 6 juni 1944. Een artikel over de ontsnapping van Rudolf Vrba uit vernietigingskamp Auschwitz werd geschreven door Kevin Prenger. Hieronder een compleet overzicht van alle artikelen die u dit keer in Wereld in Oorlog aantreft.

De Arabische Opstand van 1916 - 1918 en Lawrence of Arabia
Een vergeten hoofdstuk in de geschiedenis van WO1

Sebastian Haffner, meesterverteller uit Duitsland
Een prachtige boekenreeks over de 20ste eeuw

13 mei 1940, de Hollandse tegenaanval bij de Grebbeberg

D-Day, 00.16 uur
De aanval op de Pegasus Bridge

Ontsnapping uit Auschwitz
Rudolf Vrba wilde de wereld waarschuwen

Met een karretje honingboter op tocht door Duitsland
Het verhaal van de Amerikaanse Prisoner of War Raymond Essig

En natuurlijk: Kort Nieuws (o.a. Dordt Open Stad/ Bunkerberichten), Frontberichten met nieuwe boeken, DVD's en lezersaanbiedingen.

Wereld in Oorlog is vanaf 10 juni verkrijgbaar in de boek- en tijdschriftenhandel. Het magazine is ook verkrijgbaar via de Just Web Shop. Abonnees uit Nederland en Vlaanderen ontvangen het magazine op de verschijningsdatum thuis. Abonneren kan via www.aboland.nl. Alleen abonnees ontvangen een gratis DVD bij het magazine.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 08-06-2008 00:00:00