TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Zeeuwse Luchtvaartdagen 2012

Van 2 t/m 4 augustus werden op Vliegveld Midden Zeeland de Zeeuwse Luchtvaartdagen gehouden waar een aantal vliegtuigen en voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te zien waren zoals een gereconstrueerde Messerschmidt M109, een Duits jachtvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Uw reporter was natuurlijk aanwezig voor een fotoverslag.



Messerschmidt M109.


Duitse betonnen oefenbom met een gewicht van 500 pond en voorzien van glazen capsules gevuld met kalk om te zien waar de bom neerkwam. Daarnaast een vliegtuigmotor.


Piper Cub J3C – 65 bouwjaar 1944 met registratie PH - UCS. Bijnaam Grasshopper omdat het toestel bijna overal kon landen en vaak als eerste op veroverd gebied. In totaal zijn er bijna 20.000 stuks gebouwd waarvan 5.700 stuks zijn gebruikt door de USAAF voor verkenningen en het begeleiden vanuit de lucht van artilleriebeschietingen.


De Zeeuwse dracht werd natuurlijk ook in oorlogstijd gedragen.





Een model van een Fokker D-VII Dubbeldekker van de Modelvliegtuigclub Zuid Beveland. Het toestel is een kopie van de echte Fokker D-VII die in de jaren 1930 – 1940 vloog.


Een BMW R75 en zijn geallieerde tegenstrever.


Taylorcraft Auster Mk V “The Dutches”. Na wat wijzigingen in het ontwerp en motoren kwam de Auster MkV, een 3 zits verkenningsvliegtuig, in 1944 in dienst bij de RAF en werd eind maart 1945 boven Duitsland aangeschoten. Tegenwoordig is dit toestel het trotse bezit van Stichting Wing To Victory.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 04-08-2012 18:04:09