TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

18 en 19 augustus 2012: Atlantikwallweekend

Op zaterdag 18 augustus komt in Provinciaal Domein Raversijde de 'Atlantikwall' tot leven: talrijke re-enactors uit binnen- en buitenland bevolken dan de loopgraven en bunkers van het Atlantikwall museum. Wie met fiets, bus of trein komt krijgt een attentie. Bovendien kunnen alle bezoekers een ritje maken met de flintstonesbus, deelnemen aan de mobiliteitsquiz of een kijkje nemen aan onze infostands.

Provinciaal Domein Raversijde heeft haar bezoekers heel wat te bieden. Meer dan 60 bunkers en 2 km loopgraven vormen samen ťťn van de best bewaarde onderdelen van de ďAtlantikwallĒ: de verdedigingslinie die door de Duitsers gebouwd werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast kan je ook het Memoriaal Prins Karel bezoeken, of een kijkje nemen in de gereconstrueerde 15de-eeuwse visserswoningen van Walraversijde. Tenslotte is Raversijde ook een prachtig domein om te wandelen of te fietsen.

Tijdens het Atlantikwall weekend brengen tientallen re-enactors uit binnen- en buitenland de verdedigingsbatterij opnieuw tot leven. Bezoek je het museum op zaterdag 18 augustus? Dan kan je er meteen ook iets bijleren over de nieuwste trends binnen duurzame mobiliteit, deelnemen aan onze quiz of jezelf laten fotograferen in onze unieke 'flintstonesbus'. Wie op 18 augustus met de fiets, bus of trein komt ontvangt een attentie!

Gebruikte bron(nen)