TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

25 en 26 augustus 2012: De Veluwe gehuld in Legergroen

Op zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus 2012 organiseert het Museum Vliegbasis Deelen in nauwe samenwerking met de Koninklijke Landmacht (Oranjekazerne te Arnhem) een groot voertuigenpark van militaire voertuigen vanaf 1940 tot heden.

Dit weekend maakt onderdeel uit van het Festival ‘Gelegerd in Gelderland’, waarin gedurende de gehele zomer veel aandacht is voor de eeuwenlange aanwezigheid van militairen in onze provincie. Op diverse buitenlocaties aan de Clement van Maasdijklaan (Oranjekazerne), Hoenderloseweg en op het Oefenterrein de Arnhemse Heide kunt u een breed scala aan voertuigen aantreffen, authentieke uniformen en een bivak uit zowel de Tweede Wereldoorlog als de dienstplichttijd (Koude Oorlog).

Parkeren
De Koninklijke Landmacht biedt beide dagen niet alleen de mogelijkheid om te parkeren op de Oranjekazerne aan de Koningsweg te Arnhem maar geeft ook toegang tot de kazernegedeelten Groot Heidekamp en Klein Heidekamp. Er kan worden rondgewandeld op deze normaal niet toegankelijke voormalige Duitse legeringscomplexen uit de Tweede Wereldoorlog (voormalige ‘Fliegerhorst Deelen’), waar onlangs een groot deel van de rijksmonumentale gebouwen en het terrein waar ze liggen door Defensie volledig in oude luister is hersteld.

Het museum
Het Museum Vliegbasis Deelen zelf is deze twee dagen geopend en voor half geld toegankelijk. Tussen de diverse locaties van het evenement en het museum worden pendeldiensten verzorgd door (historische) militaire voertuigen, dus zet de auto vooral op de Oranjekazerne!
U kunt op beide dagen terecht op alle locaties tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Informatie
Meer informatie inclusief kaarten met de buitenlocaties en de pendelroutes zijn te vinden op: develuwegehuldinlegergroen.nl

Gebruikte bron(nen)