TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Verkiezing beste historische website

Gepubliceerd op: 12 september 2008


Historisch Nieuwsblad organiseert samen met DE REE-archiefsystemen de Archieven.nl Prijs 2008. Lezers mogen hun favoriete historische websites voordragen en maken zelf ook kans op een prijs. Go2War2.nl, WW2Awards.com, Oorlogsmusea.nl en STIWOT.nl zijn aangemeld.

De Archieven.nl Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste historische website van Nederland. De jury bestaat dit jaar uit historica en columnist Amanda Kluveld en Tweede-Kamerlid en historicus Ronald van Raak. Samen met een redactielid van Historisch Nieuwsblad beoordelen zij websites in vier categorieën: musea, verenigingen, archieven en themasites.

In elke categorie valt een eervolle vermelding te verdienen. Wie onbetwistbaar de beste historische website van Nederland maakt, krijgt de Archieven.nl-Prijs 2008. Die bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro. De winnaar zal worden bekendgemaakt in Historisch Nieuwsblad nummer 1 van 2009.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er aan geschiedenis op internet te vinden is, mogen lezers van Historisch Nieuwsblad hun favoriete websites aandragen. Een mailtje – met link naar de desbetreffende website – sturen naar redactie@historischnieuwsblad.nl is voldoende. Uiterlijk 31 oktober moeten de voordrachten binnen zijn. Alleen Nederlandse websites maken kans op de Archieven.nl-Prijs 2008.

Inzenders maken zelf ook kans op een prijs. Wie een website aandraagt, dingt mee naar een van de vijfentwintig prijzen naar eigen keuze: óf de Historische Scheurkalender 2009 (winkelwaarde € 14,95) óf het boek De Tweede Gouden Eeuw van Frederik H. Krueger (winkelwaarde € 19,95), plus één paar professionele archiefhandschoenen. Wie de winnende website nomineert, maakt kans op de dvd-box De Loopgravenoorlog (winkelwaarde € 39,95).

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 12-09-2008 00:00:00