TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Vanaf 14 oktober: nieuwe Wereld in Oorlog!

Gepubliceerd op: 5 oktober 2008


Op 14 oktober a.s. verschijnt het achtste nummer van Wereld in Oorlog. Dit keer met een bijdrage van Go2war2.nl-medewerker Auke de Vlieger over de legendarische Russische nachtheksen. Verder is er dit keer ook weer meer aandacht voor de Eerste Wereldoorlog die in november precies 90 jaar geleden beëindigd werd. Hieronder een overzicht van de overige onderwerpen die je aantreft in dit nieuwste nummer.



Erwin Rommel als frontsoldaat
Rommel deed als officier in opleiding veel praktijkervaring op tijdens WO1. Hij vocht o.a. in Frankrijk en aan de Oostenrijks-Italiaanse grens. Ook hier toonde hij zich al een groot voorstander van snelle, gewaagde acties en een bewegingsoorlog. In een lang artikel is o.a. te lezen voor welke acties Rommel in WO1 de zeer hoge onderscheiding Pour le Mérite ontving.

Hitlers bibliotheek
Na zijn dood liet Adolf Hitler een enorme bibliotheek – bestaande uit maar liefst 16.000 boeken en verdeeld over drie locaties – na. Waar is die bibliotheek gebleven en is bekend welke boeken de autodidact Hitler las? Door welke boeken liet hij zich beïnvloedden en hoe komt het dat hij zoveel inspiratie vond in de historische figuur van Frederik de Grote? In het artikel Het lievelingsboek van Adolf Hitler vindt de lezer alle antwoorden.

Lyn Macdonald
Wereld in Oorlog was in de unieke gelegenheid ‘the grand dame of WW1 history’, Lyn Macdonald te spreken. In een exclusief interview vertelt de inmiddels ook op leeftijd gekomen Mrs. Macdonald – please do say Lyn – hoe ze bij toeval in contact geraakte met WO1 veteranen en waarom de gesprekken met hen de basis vormden voor haar monumentale en veelgeroemde boekenreeks over WO1.

Propaganda
In een lang artikel beschrijft Richard Heijster het verloop van de propaganda-oorlog tussen Engeland/Frankrijk en Duitsland tijdens de jaren 1914 - 1918. Hij behandelt o.a. hoe de propaganda rond de Lusitania, captain Fryatt en Edith Clavell zich ontwikkelde. Verloor Duitsland uiteindelijk de oorlog omdat het de propaganda-oorlog verloor?

Slagveldtoerisme
Daarnaast behandelt Heijster in de rubriek Frontberichten een aantal reisgidsen voor het slagveldtoerisme. Hij scheidt hierbij het kaf van het koren.

Nachtheksen
Met veel uniek illustratiemateriaal vertelt deskundige Auke de Vlieger het verhaal van de legendarische Russische nachtheksen. Deze moedige vrouwen vlogen ’s nachts in hun gammele vliegtuigjes – de naaimachines - boven de Duitse linies. Met hun acties gaven ze Duitsers een voortdurend gevoel van dreiging. Hoe deden ze dat ?

Artsen aan het front
De abonnees op Wereld in Oorlog ontvangen de DVD Artsen aan het Front gratis. Deze DVD bevat privé-opnamen die door Duitse artsen aan het front zijn gemaakt. Zo zijn o.a. opnamen (in kleur!) van mei 1940 uit Holland (Rotterdam) te bekijken. Dit unieke beeldmateriaal werd niet eerder op DVD uitgebracht. Deze exclusieve DVD met een speelduur van 83 minuten is alleen voor abonnees van Wereld in Oorlog en is NIET in de winkel verkrijgbaar.

Verkrijgbaarheid
Wereld in Oorlog is vanaf 14 oktober verkrijgbaar in de Nederlandse en Vlaamse boek- en tijdschriftenhandel. Het magazine is ook verkrijgbaar via de Just Web Shop. Abonnees uit Nederland en Vlaanderen ontvangen het magazine op de verschijningsdatum thuis. Abonneren kan via www.aboland.nl. Alleen abonnees ontvangen een gratis DVD bij het magazine.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 04-10-2008 00:00:00