Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt 23 september 2012

Op zondag 23 september a.s. organiseert het Bevrijdingsmuseum een groot Bevrijdingsfestival ter gelegenheid van de 68ste verjaardag van Operatie Market Garden en de bevrijding van het Rijk van Nijmegen. Dit wordt herdacht en gevierd met het programma ĎRemember Septemberí in en rond het Bevrijdingsmuseum van 10.30 tot 17.00 uur.

Er is een kindervrijmarkt waar de kinderen van alle basisscholen uit het Rijk van Nijmegen hun spullen te koop mogen aanbieden. Reserveren is niet nodig. De jonge bezoekers kunnen zich ook uitleven in de workshops van de Circuswinkel en de striptekenaar Fred Marcus.

Ook te zien vanaf het museumterrein tussen 10.00 uur en 13.00 uur: de Parachute Group Holland die hun jaarlijkse dropping uitvoert vanuit een origineel Dakota transportvliegtuig!!

Daarnaast is er levende muziek en kan er gewandeld en geknuffeld worden met de ezel van de Ezelboer. Ook kunnen kinderen ergens een plekje opzoeken en bijvoorbeeld eigen muziek maken of een voorstelling geven

De hele dag door is er op het buitenterrein zijn er spetterende live optredens van o.a. doedelzakspeler McSpierburg, accordeonspeler Pieter Geijsberts en de Bill Bakerís Big Band: een spektakelshow met muziek uit de jaren í30 en í40. We kennen deze muziek allemaal: Vera Lynn, Doris Day, Glenn Miller en vele anderen.

Daarnaast de gehele dag: de Euregio Vrijheidswandeling, een schitterende wandeling door het gebied van Market Garden met start- en eindpunt in het museum. Voor inschrijving zie ook de website.

Speciale entreeprijs voor het hele Bevrijdingsfestival: kinderen t/m 12 jaar gratis, volwassenen Ä 4,- pp (dit is incl. parkeren, buitenprogramma en entree Bevrijdingsmuseum!!). Het innemen van een plaats op de kindervrijmarkt is mogelijk vanaf 8.30 uur. Let op: ouders kunnen tot 10.30 uur hun kinderen gratis met hun spullen installeren op de kindervrijmarkt. Daarna geldt voor volwassenen het tarief van Ä 4,- pp.

Gebruikte bron(nen)