TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rolling Steel 2012 van 7 t/m 9 september 2012

Vanaf vrijdag 7 september tot en met zondag 9 september zal dit jaar het Rolling Steel Weekend plaatsvinden van de vereniging Keep Them Rolling. Op de locatie van de crossvereniging HAMC in St. Isidorushoeve zal er weer een breed scala aan geallieerd materieel uit de tijdsperiode 1939-1945 te bewonderen zijn.

Naast tanks, jeeps, trucks en motoren kan men ook Living History en diverse diorama’s bekijken die een sfeer oproepen uit de periode van de Tweede Wereld Oorlog. Dit jaar wordt het 25 jarig jubileum gevierd en daarvoor zijn er veel extra onderdelen georganiseerd.

Red Ball Express
Op zaterdag 8 september vertrekt vanaf het bivak om ca. 09:30 uur een konvooi. Deze zogenaamde Red Ball Express is een weerspiegeling van de enorme logistieke operatie die in 1944-1945 de frontsoldaten bleef voorzien van de benodigde voorraden. Een hoogtepunt van de tocht van dit konvooi is het kruisen van een historische goederentrein van de Museum Buurtspoorweg (MBS) op de overweg / halte Zoutindustrie. Tussen 12.00 en 14.00 uur passeren hier naar schatting 200 individuele voertuigen; om 14.30 uur passeert de colonne van 100 zware vrachtwagens de overweg!

Mobiele Werkplaats
Ook de Koninklijke Landmacht is aanwezig in St. Isidorushoeve met zwaar materieel, een mobiele werkplaats en een wervingsstand die gericht is op het aantrekken van jong personeel met interesse voor voertuigtechniek. Tevens zijn de voertuigen in actie te bekijken op het crosscircuit. De tijden van het demorijden van de legervoertuigen zijn op zaterdag van ca.15:00-17:00 uur en op zondag van ca. 11:00-15:00 uur.

Colonne Rupsvoertuigen
Op zondag 9 september vertrekt vanaf het bivak om ca. 10:30 uur een colonne rupsvoertuigen, die een route gaan afleggen door de omgeving waarbij dit jaar opnieuw Boekelo zal worden aangedaan. In samenwerking met het Museum Buurtspoorweg (MBS) zal er een historische ontmoeting worden geënsceneerd waarbij de authentieke stoomtrein en de oprukkende pantsercolonne een actieve rol gaan spelen op de spoorweg overgang te Boekelo. Je bent van harte uitgenodigd dit spektakel te aanschouwen! Verwachte doorkomst omstreeks 11:20 uur. De trein die de colonne in Boekelo ontmoet vertrekt om 11:00 uur uit Haaksbergen, de MBS hanteert het normale tarief voor een treinkaartje.

Toegang is Gratis
Bezoekers zijn alle dagen van harte welkom in St. Isidorushoeve vanaf 10:00 uur. De toegang is het hele weekend gratis. (s.v.p. rekening houden met het feit dat er ritten worden georganiseerd op zaterdag en de zondag).

Gebruikte bron(nen)