TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogswinter, vanaf 27 november in de bioscoop

In 1972 verscheen de eerste druk van het jeugdboek Oorlogswinter, geschreven door Jan Terlouw. Het jaar daarop, 1973, werd het boek bekroond met de Gouden Griffel. Van het boek zijn alleen al in Nederland en Vlaanderen meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Ook is het verhaal in veel andere talen uitgegeven. Inmiddels is in Nederlande de zevenenvijftigste druk verschenen (2006).

Vanaf 27 november is in de Nederlandse bioscopen de verfilming van Oorlogswinter te zien. Het is de ijskoude winter van 1944/1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen.



In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen.

Wanneer Michiel onverwacht een opdracht krijgt, is hij vastbesloten te bewijzen dat hij deze kan volbrengen. Hierdoor raakt hij betrokken bij de gevaren van de oorlog.

De nieuwe trailer is nu online te bekijken:
- Nieuwe trailer Oorlogswinter

Gebruikte bron(nen)